Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 11 21 at 15.50.18

U subotu, 19.11.2022 u crkvi Rođenja BDM održan je obred Primanja i Obećanja s početkom u 16h. Svoje "EVO ME" izreklo je 29 obećanika i 4 primljenika koji će u narednoj godini slijediti primjer svetog Franje. 

Dok smo, pod geslom - "Sakrij me u sjenu krila svojih", prilazili oltaru i ostavljali svoja imena pred Bogom pratila nas je i više nego prikladna pjesma "EVO ME" koja nas je još jednom upućivala na važnost te dvije jednostavne riječi.

Misno slavlje predvodio je fra Nikola Pejčin koji je u svojoj propovijedi istaknuo framašima da slijede svetog Franju u odgovornosti, veselju, zaigranosti. Da aktivno sudjeluju u aktivnostima svoje mjesne Crkve i bratstva i tako doprinose boljem sutra. Obred su uveličali članovi Vis Adonai-a kojima ovim putem zahvaljujemo. 

Naš poseban dan uveličale su Frama Livno, Frama Vidoši, Frama Suho Polje i Frama Bila s kojima smo, nakon obreda, druženje nastavili u domu svetog Ante, gdje nam nije ponestajalo pjesme i zabave. Posebno nam je drago što su na našem obredu Primanja i Obećanja, kako i u samim pripremama sudjelovali članovi našeg FSR-a. Zahvaljujemo svima koji su uveličali ovaj naš poseban dan. Hvala i dragom Bogu koji nam daje snage i potiče nas da hodamo Franjinim stopama.

WhatsApp Image 2022 11 21 at 15.36.47

WhatsApp Image 2022 11 21 at 15.36.471

MIR I DOBRO!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo