Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 11 15 at 16.27.05

„Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas“; riječi su apostola Petra koje je Frama Podmilačje uzela kao svoje ovogodišnje geslo.
Pod svetim misnim slavljem i tim geslom, dana 12. studenoga, u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju, petero mladih je primljeno u Framu, a šesnaestero je dalo svoja obećanja. Izrekli su svoje „Evo me“ i tako krenuli putem Isusa Krista po primjeru svetoga Franje.

Misno slavlje je predslavio nacionalni duhovni asistent Frame BiH fra Antonio Baketarić, koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost poznavanja kontinuiranog franjevačkog djelovanja na ovim prostorima i svega onoga što su fratri učinili kako bi u narodu sačuvali vjeru kroz mnoge nevolje. Poručio je mladima kako je važno poznavati tu franjevačku povijest budući da je ta povijest njihova povijest i da su mladi nositelji upravo te franjevačke ostavštine, nositelji su karizme svetoga Franje.
Poslije svete mise nastavilo se druženje u svetištu svetoga Ivana. Ovaj dan za nas iznimno važan su uzveličali i gosti Frame Podmilačje, a to su bili članovi područnog vijeća, Frama Jajce i Frama Uskoplje koja je animirala misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem.

WhatsApp Image 2022 11 15 at 16.27.051

 

Mir i dobro!

Frama Podmilačje

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo