Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1667133891522

Pod geslom "Srce nam se u Njemu raduje!", 29. listopada 2022. u Mostaru, održan je XXIII. Framafest. Festival je bio u organizaciji Nacionalnog vijeća Frame Bosne i Hercegovine, a domaćin je ove godine bilo područno bratstvo Frame Hercegovina.

Svečano misno slavlje je bilo početak programa ovogodišnjeg Framafesta, a predvodio ga je fra Sretan Čurčić, uz koncelebraciju duhovnih asistenata iz cijele Bosne i Hercegovine.
Natjecateljski dio programa započeo je u dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače. 
 
Na Framafestu su nastupile: Frama Bugojno, Frama Čerin, Frama Čitluk, Frama Čuklić, Frama Drinovci, Frama Fojnica, Frama Humac, Frama Jajce, Frama Kiseljak, Frama Kreševo, Frama Livno, Frama Ljubunčić, Frama Međugorje, Frama Mostar, Frama Podmilačje, Frama Posušje, Frama Široki Brijeg i Frama Tomislavgrad. 
 
Između izvedbi skladbi i čekanja konačnih rezultata natjecanja, nastupili su Đuro Ravenšćak i Pava Ćorić, a voditeljice programa bile su Sanja Pehar i Zdravka Pišković. 
 
Prema odluci stručnog žirija kojega su činili Petra Terkeš, fra Zvonimir Pavičić i s. Blanka Jeličić za pobjednika je izabrana Frama Međugorje s pjesmom „Daj mi biti Tvoj”. Također, Frama Međugorje je osvojila nagradu i za najbolji scenski nastup.
Drugo mjesto osvojila je Frama Široki Brijeg s pjesmom „Božje okrilje”, a treće mjesto Frama Kiseljak s pjesmom „Živi ti dušo”. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Tomislavgrad za pjesmu „Sidro”. 
 
Nakon dodjele zahvalnica i proglašenja pobjednika, okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu XXIII. Framafesta.
Tijekom izvođenja duhovnih skladbi, framaši su pokazali svoj trud i talente, te tako proslavili Boga svojim glasovima.
Hvala Mu na posebnom danu i zajedništvu, jer su se naša srca istinski radovala. 
 
Hvala organizatorima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog projekta.
Vidimo se sljedeće godine u Sarajevu! 
 
Mir i dobro! 
 
Leona Barešić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo