Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.12.45

 

ODRŽAN XVI. SPORTSKI SUSRET FRAME BOSNE SREBRENE

U subotu 15. listopada 2022. godine održan je XVI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom "Sve mogu u Onome koji me jača." (Fil 4,13). Frama Visoko je još jednu godinu zaredom bila domaćin ovog velikog susreta. Na susretu se okupilo preko 600 framaša iz 25 mjesnih bratstava.


Framaši su u ranim jutarnjim satima stigli u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije. Program je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Ivan Stanić, duhovni asistent Frame Tolisa i zamjenik područnog duhovnog asistenta. Svojim pjevanjem misu je uveličao "Profetes", bend Frame Kiseljak. Na koncu misnog slavlja framaše je pozdravio i usmjerio fra Antonio Baketarić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Nakon mise imali smo zajednički ručak, a potom su se svi sudionici uputili na igralište, gdje su napravili milenijsku fotografiju.
Područna predsjednica Leona Barešić istaknula je da je sretna što su se framaši u tako velikom broju okupili u franjevačkom i sportskom duhu, te je "XVI. Sportski susret Frame" proglasila otvorenim.


Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se
izdvojili:


NOGOMET
1. mjesto: Frama Jajce
2. mjesto: Frama Kreševo
3. mjesto: Frama Gračac


ODBOJKA
1. mjesto: Frama Uskoplje
2. mjesto: Frama Busovača
3. mjesto: Frama Kreševo


Najboljim igračima su proglašeni:
Luka Čelan (najbolji nogometaš - Frama Kreševo),
Marina Blažević (najbolja odbojkašica - Frama Busovača) i
Toni Ladan (najbolji golman - Frama Jajce).


Dodijeljena je diploma za najbolje navijače, koju je ove godine zasluženo odnijela
Frama Kreševo.


Odigrane su i dvije revijalne utakmice u nogometu i odbojci. Sastav ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Te dvije utakmice pokazale su da cilj nije igrati jedni protiv drugih, nego jedni s drugima. Zahvalni smo dragom Bogu na lijepom danu, istinskoj radosti i novim prijateljstvima. Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.


Posebno hvala framašima iz Visokog na nesebičnoj pomoći, kao i svim framašima Bosne Srebrene na velikom odazivu i poštenoj igri.

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.10.05

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.07.54

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.07.31

WhatsApp Image 2022 10 17 at 17.23.03


Do sljedeće godine: Mir i dobro!
Leona Barešić, područna predsjednica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo