Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20221004 191149

 

Radost u Radosti

 

    Za svetkovinu Utemeljitelja Franjevačkog reda sv. Franje pripremamo se molitvama, dobrim djelima, bratskim susretima. I ove 2022. godine, kao i prošlih godina, posavska katedrala bijaše puna vjernika na sv. Misi uočnici i na dan svetkovine. Na sv. Misi uočnici smo slavili Obred preminuća ljubitelja siromaštva i uzora poniznosti. Zahvaljujući Gospodinu Bogu i bratu Franji brat život i sestrica smrt su nam tako bliski, blizu i dragi, nosimo ih sa sobom i u sebi na putu u Očev Dom.

    Na svetkovinu Asiškog siromaha, 4. listopada 2022. godine, franjevačka obitelj, samostanska i župna zajednica slavi Franjin rođendan za Nebo. Vrhunac zajedničkog slavlja je sv. Euharistija koja je središte Franjinog i našeg života. Večernju sv. Misu zajedno s Božjim pukom slave gvardijan fra Mario Jurić i duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a župe Tolisa fra Perica Martinović koji u nadahnutoj propovijedi biranim riječima govori o sv. Franji potičući braću ljude da slijede Gospodina kao Manji brat Franjo. Bogu hvala, bijaše Obred primanja i zavjetovanja novih članova u OFS i obnova zavjeta svih članova OFS-a. Primanje i zavjetovanje novih članova i obnovu zavjeta svih članova prema Obredniku OFS-a primaju ministrica mjesnog bratstva OFS-a župe Tolisa s. Marta Mikić i duhovni asistent fra Perica Martinović. U mjesno bratstvo OFS-a župe Tolisa je primljena je s. Ana Nedić iz Tolise, a zavjetovana s. Manda Orkić iz Matića. Zahvalnost, radost, sreća... u srcu i duši, i na licima svih nazočnih. Članovi župnih zborova Mirjam i Adoro sa časnom sestrom Katom Rukovinom i vjernicima srdačnim pjevanjem hvale, slave, časte i blagoslivljaju Gospodina. Vijencima sv. Krunice koju molimo srcem i zahvalnosti blagovanja s Gospodnjeg stola pridružuju se pjesme duše. Isusova i naša Majka Marija i Kraljica Franjevačkog reda se raduje s nama i zbog nas što slijedimo Isusa kao Glasnik velikoga Kralja.

    Poslije duhovne okrepe u samostanskoj dvorani na Raščici slijedi okrepa brata magarca. Posebno smo zahvalni i sretni što Gospodnji i obiteljski stol dijelimo, radost, sreću i Božji blagoslov umnažamo s našim dragim framašima i njihovim duhovnim asistentom i dragim ujakom fra Ivanom Stanićem. S nama dijeleći zahvalno umnaža Božje darove naš dragi gvardijan fra Mario Jurić kojem zahvaljujemo na bratstvu, suradnji, razumijevanju… Svi zajedno, kao Franjo, zahvaljujemo Gospodinu što nam dariva braću, i svi složno, kao vječni zaljubljenik, kličemo: Bog moj i sve moje!

    I mi, kao revni sljedbenik Isusa Krista svaki dan krećemo ispočetka nastavljajući dalju u djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi. Odazivajući se na Božji poziv budimo među nama darovanim ljudima, u nama darovanom vremenu i prostoru svjetlo svijeta i sol zemlje. Kao uzor ljubavi prema bližnjemu svakom i svima želimo, molimo, širimo i činimo mir i dobro!

image

image1

 

Ljerka Mikić, OFS            

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo