Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 10 10 at 16.10.201

72 SATA BEZ KOMPROMISA

… Iznad svega, Gospodine, daj nam čisto srce i tijelo da možemo sijati radost gdje god prolazimo, da se zauzimamo za dobro, a budemo protiv zla, da pomažemo braći u kojima si Ti prisutan, da svaki dan činimo dobra djela i tako budemo što bliže Tebi. Pogledaj, Gospodine, naše duše i naša srca, koja su spremna odazvati se na svaki poziv dobra. Daj nam radost da budemo veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva ….


Ovo je dio molitve koju molimo na svakom susretu frame. Važno je svaki susret započeti molitvom ali još je važnije molitvu provesti u djelo. Moramo sijati radost gdje god prolazimo, pomagati onima kojima je pomoć potrebna i odazvati se na svaki poziv dobra kako bi bili veseli navjestitelji Božjeg kraljevstva.

U sklopu projekta „72 sata bez kompromisa“ nastojali smo realizirati ovu molitvu i pokazati da je ona dio nas framaša. Akciju smo započeli sv. Misom i klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu. Nakon blagoslova, mladi su dobili svoje zadatke. Jedna je grupa otišla u udrugu „Dar srca“ gdje su slagali odjeću i hranu za siromašne. Drugi su obišli stare, bolesne i nemoćne u našoj župi gdje su im pružili pomoć u cijepanju i slaganju drva, čišćenju kuće i razgovoru s njima. Svoj program smo završili sv. Misom i druženjem uz roštilj, igru i zabavu. Mladi su uživali u ovih 72 sata i sretni su što su se odazvali na poziv dobra i pomogli ljudima u potrebi.

WhatsApp Image 2022 10 10 at 16.10.203

Mir i Dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo