Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

saint francis g988fe9037 1920

Draga sestro, dragi brate!
Evanđelje nedjelje uoči ovogodišnje svetkovine našeg serafskog oca sv. Franje završilo je Isusovim riječima: „Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!“ (LK 17,10). Nedvojbeno su ove riječi, one bliske sv. Franji, mogle podsjetiti na njegovu poniznost, potpunu predanost Božjoj riječi i pozivu koji je čuo ispod križa sv. Damjana. I sam je svojoj braći rekao ono što mi danas često koristimo kao međusobni poticaj i opomenu: Braćo, krenimo sve ispočetka, jer do sada nismo gotovo ništa učinili. Franjo, čovjek velikih djela i žrtve, nije se uznosio zbog onoga što je činio, nego je sve smatrao nedovoljnim, a sebe nedostojnim.

Neka nam Gospodin podari da nam, po zagovoru sv. Franje, Evanđelje koje smo zavjetovali živjeti bude svakodnevni poticaj da činimo, ne samo ono što smo dužni učiniti, nego i da se poput sv. Franje potpuno predamo te ustrajemo u onome što smo započeli, učeći se poniznosti i malenosti.


Svim članovima Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži kao i cijeloj franjevačkoj obitelji, sretna i blagoslovljena svetkovina sv. Franje!


Nacionalno vijeće OFS-a u BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo