Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

helping g6bef49a4f 1920

 

Nacionalna humanitarna akcija OFS-a i Frame u BiH

 

Drage sestre i braćo,

još jednu godinu zaredom Frama i OFS u BiH na godišnjoj redovnoj skupštini, odnosno kapitulu, jednoglasno su usvojili smjernicu o nastavku organiziranja zajedničke humanitarne akcije povodom svetkovine sv. Franje, našeg serafskog oca.  Stoga, dragi trećari i framaši, obraćamo vam se sa sljedećom molbom za pomoć.

Majčino selo u Međugorju humanitarna je udruga koja skrbi za siromašne, stare, bolesne, obitelji s mnogo djece, pomaže vjerske i socijalne ustanove kao i katoličke misije u siromašnim zemljama. Kao i u ostalim obiteljskim zajednicama djecu se odgaja za odgovoran život molitvom i liturgijskim slavljima, stvaralačkim izražavanjem, radionicama i poticajnim igrama.Uz Majčino selo smještena je Udruga za pomoć u rehabilitaciji ovisnika Milosrdni Otac koja nudi program izlaska iz začaranog kruga ovisnosti: od droge, alkohola, kocke, interneta. Svojim donacijama pomogli biste Majčinom selu i zajednici Milosrdni Otac da osjete odraz Božje ljubavi koja nikada ne ostavlja svoga siromaha.

 

Dragi trećari, framaši i duhovni asistenti, u trenutku kada se na poseban način spominjemo sv. Franje čiji nam život služi kao primjer za bezgranično služenje u ljubavi, pozivamo vas da se odazovete na ovaj poziv dobra. Potičemo sva mjesna bratstva OFS-a i Frame da se odazovu zajedno na ovu akciju i tako prikupe dobrovoljne priloge.

 

Priloge možete poslati do 18. listopada 2022. godine na službeni račun OFS-a:

Franjevački svjetovni red u BiH, Zagrebačka 18, 71000 Sarajevo

Transakcijski račun: UniCredit Bank 3387202254280197

 

Na vašim uplatnicama kod uplatitelja obavezno navesti o kojem bratstvu i župi je riječ. U svrhu uplate/doznake napisati: Donacija za Humanitarnu akciju OFS-a i Frame BiH. 

Za zaprimanje vaših donacija ili za dodatne informacije po područjima zaduženi su fra Jozo Hrkać, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i nacionalni duhovni asistent Frame BiH, Marijana Barbarić, područna ministra OFS-a Hercegovina, te Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene.

Od srca vam zahvaljujemo! 

 

Fra Antonio Baketarić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH

Fra Miro Relota, nacionalni duhovni asistent OFS- a

Ivana Vidović, nacionalna ministra OFS- a u BiH

Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo