Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Tolisa 1

 

Slavlje izbornog kapitula mjesnog bratstva OFS-a Tolisa

 

3.rujna 2022.godine u župi Tolisa na blagdan svetog Grgura Velikog, pape, bilo je zaista lijepo i svečano. Svetu misu u 18 sati predslavio je fra Miro Relota, duhovni  asistent OFS-a  Bosanskog bratstva „Kraljica Katarina“, u koncelebraciji sa fra Pericom Martinovićem, duhovnim asistentom mjesnog bratstva OFS-a Tolisa. Skupa s vjernim pukom molili smo za ovo mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda, koje je nakon svete mise imalo izborni kapitul.

 

Kapitulom je predsjedavao područni ministar Bosanskog bratstva OFS, brat Marijan Begić. Na samom početku uslijedili su pozdravi i upoznavanje sve braće i sestara sa tijekom izbora kako ga propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Potom je uslijedio zaziv Duha Svetoga, kratko čitanje iz Evanđelja i uvodna molitva iz Obrednika. 

 

Velikom većinom glasova prisutne braće i sestara koji imaju pravo glasa, u novo vijeće su izabrani:

 

  • Marta Mikić – ministra,
  • Dragica Nedić – doministra,
  • Ivica Neretljak – rizničar,
  • Ljerka Mikić – učiteljica formacije i tajnica,
  • Luka Baotić – povjerenik za Framu,
  • Terezija Mikić – član,
  • Mira Živković – član,
  • Mariana Baotić – član,
  • Ruža Živković – član.

 

Nakon završetka izbora svi smo se pomolili dragom Bogu da ovo vijeće nadahne i osnaži kako bi moglo uspješno raditi i služiti ovom mjesnom bratstvu. 

 

Fra Perica Martinović je 07.08. ove godine slavio Zlatni jubilej – 50.godina misništva, pa smo skupa sa mjesnim bratstvom OFS-a Tolisa još jednom proslavili ovaj veliki jubilej našeg dragog fra Perice. Bilo je zaista franjevački skromno, ali veselo i razdragano. Bratstvo je pripremilo tortu i piće, a sestra Ljerka je pročitala pjesmu koju je napisala fra Perici za Zlatnu misu. 

Tolisa 2

 

Hvala dragom Bogu na ovom prelijepom danu!

Marijan Begić, ministar Bosanskog bratstva OFS

  

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo