Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 001

U mjesecu listopadu navršiti će se 4 godine kako je obnovljeno mjesno bratstvo Nova Bila. Kapelan župe fra Pero Vrebac svim je srcem u 2017. godini realizirao formativne susrete sa simpatizerima. Kasnije će po obnavljanju bratstva fra Pero postati duhovni asistent bratstva do odlaska u mirovinu u kolovozu 2022. godine. Danas MB Nova Bila broji 25 članova od 36 do 90 godina.  Zahvalni Bogu na svakom članu, doprinosimo rastu i radu bratstva u skladu sa svojim darovima i mogućnostima,  molitvom, članarinom, hodočašćima, kao i aktivnim sudjelovanjem u realizaciji različitih aktivnosti: projekti s Framom u povezivanju župne zajednice Osnovne škole i Doma za stare osobe "Otac Kristofor", a koje financira NCM " Ivan Pavao II" Sarajevo, i posjete starijim članovima bratstva. Sekcija Caritas organizira humanitarne akcije za 20 obitelji lošijeg imovnog stanja u sklopu kojih su i kreativne radionice i humanitarne prodaje sa Framom.

Kao bratstvo okupljamo se u svojoj crkvi i nastojimo brinuti o njenoj čistoći i drugim potrebama. U mjesecu srpnju 2022. godine provedena je akcija prikupljanja sredstava zajedno s prijateljima FSR i našoj crkvi, župi darovali smo monstrancu, plašt, kustodiju i gostarice (...) da Euharistija bude središte života bratstva. (GK čl. 14, 2).

Organiziramo molitvene akcije kroz godinu na posebne blagdane s nakanama za duhovnu i materijalnu obnovu naših obitelji, župe i biskupije, za duhovna zvanja, nerođene i pojedince u potrebi. U neprekidnoj molitvi su i naši svećenici koji jesu i koji su bili dio naše župne zajednice. 

Zahvalni Bogu za plodove obnovljenog bratstva, otvorenog srca i ruku molimo ga da i dalje izgrađuje naš franjevački život i poziv i da blagoslovi svakog člana našeg bratstva i sva bratstva u svijetu.

IMG 002

Mir i dobro!

Mirjana Biljaka, OFS Nova Bila

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo