Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

team gc93f0fe81 1920

Dragi framaši i duhovni asistenti!


Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj početkom veljače u Visokom, izglasana je svima već poznata smjernica koja glasi: “Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od mjeseca rujna do mjeseca prosinca s ciljem boljeg povezivanja bratstava kroz zajedničke projekte i susrete.” Potaknuti prošlogodišnjim iskustvima, mnoštvom ostvrenih prijateljstava te željom framaša, radosno nastavljamo s realizacijom projekta Frame Angelus u širem vremenskom rasponu. Istinski vjerujemo da ćete ovo vrijeme  iskoristiti za bolje zbližavanje, šireći dobro koje nosite u sebi.


Donosimo vam nekoliko prijedloga za uspješno ostvarivanje ovoga projekta:
• upoznavanje s djelovanjem dodijeljene Frame kroz zajedničke susrete
• organiziranje zajedničkih molitvenih susreta, predavanja, humanitarnih akcija, kreativnih radionica i sl.
• pripremanje originalne božićne čestitke za dodijeljeno bratstvo


Izvještaj o vašim aktivnostima i svjedočanstva o povezivanju bratstava, kao i završne božićne čestitke možete slati na službeni e-mail Frame: frama.fsr.bs@gmail.com najkasnije do 20. prosinca 2022., kada ćemo ih zajedno predstaviti na web portalu i YouTube kanalu Frame i OFS-a BS.

Područno vijeće će na temelju poslanih izvještaja nagraditi najbolji par Frame koji se iskazao u ovom projektu zbližavanja i dodijeliti simboličnu nagradu na Godišnjoj skupštini Frame Bosne Srebrene koja će se održati u siječnju 2023. godine u Visokom.


Parovi projekta Frama Angelus za 2022. godinu:
Zenica - Kiseljak
Jajce - Visoko
Kreševo - Vitez
Podmilačje - Rama-Šćit
Guča Gora - Bučići
Osova - Sarajevo
Uskoplje - Rumboci

Livno - Bugojno
Čuklić - Busovača
Ljubunčić - Fojnica
Vidoši - Tolisa
Domaljevac - Suho Polje
Petrićevac - Tuzla - Breške

Nadamo se da ćete ovo posebno vrijeme  iskoristiti na najbolji način, zbližiti se jedni s drugima i tako dodatno obogatiti našu franjevačku obitelj. Nestrpljivo čekamo vaše vijesti i lijepe trenutke koje ćete i ove godine zajedno ispisati, a do tada vas pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom:
MIR I DOBRO!


Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo