Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 07 25 at 21.20.27

Po prvi puta naši framaši odlučili su organizirati Dječje ljeto, koje je održano od 21.srpnja do 23.srpnja 2022. godine. Geslo Dječjeg ljeta bilo je - "Pustite malene k meni".Tim geslom željeli smo pokazati djeci da ih i Isus želi blizu sebe. Tema ovogodišnjeg Dječjeg ljeta bile su biblijske priče, koje smo djeci pokušali približiti preko razgovora, radionica, igara i animiranog crtića.
Na Dječji kamp odazvalo se preko 80 djece od pet do dvanaest godina koja su zajedno sa 25 animatora ova tri dana provela u veselju, molitvi i zajedništvu. 
Prvi dan dječjeg kampa započeo je upoznavanjem s djecom, molitvom i epizodom Superknjige - Divovska avantura. Nakon toga djecu smo podijelili u grupe - crvenu, plavu, žutu i zelenu. Nakon toga unutar grupa održali smo radionice uz koje smo s djecom razgovarali o raznim temama. Izrađivali smo cvjetove, slikali, crtali i radili pokuse. Poslje toga prešli smo na djeci zanimljiviji dio, igre unutar grupe i igre natjecateljskog karaktera. Dan smo završili plesom i palačincima. 
Drugi dan smo nakon okupljanja izmolili svima poznatu molitvu Anđelu čuvaru. Nakon toga održali smo radionicu u kojoj su djeca na plakate ostavljali otiske svojih ruku. Kao i prvog dana druženje smo nastavili igrama, posebno zanimljiva bila je igra Uhvati trenutak, u kojoj smo se natjecali koja će grupa u 20 minuta uslikati više slika u različitim pozama. Dan smo završili plesom i sladoledom.
Treći dan bio je najposebniji, dijelom zbog toga jer smo dan započeli svetom misom, a dijelom zbog toga što je to bio posljednji i vodeni dan. Djeca su uživala u vodenim poligonima i u gađanju vodenim balonima. Na kraju dana opustili smo se uz druženje i roštilj, nakon kojeg smo djeci podjelili bibliju sa posvetom i zajedničkom slikom. 
Zahvalni smo dragom Bogu na podarenoj snazi, divnim ljudima i lijepim uspomena koje ćemo dugo pamtiti. 
Hvala našim framašima koji su se potrudili na što bolji i zanimljiviji način približiti djecu Crkvi, našem duhovnom asistentu jer je omogućio da se ovo Dječje ljeto održi i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali.
I na kraju se zahvaljujemo djeci koja su se u velikom broju odazvala na ovaj kamp te njihovim roditeljima koji su imali povjerenja u nas.

WhatsApp Image 2022 07 25 at 21.20.271

WhatsApp Image 2022 07 25 at 21.20.54

 
 


logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo