Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

WhatsApp Image 2022 07 11 at 22.45.15

Potaknuti misijskim organizacijama Srce za Afriku i Mali Dom, Nacionalno vijeće Frame BiH je početkom godine predstavilo novi projekt "FRAMA ZA AFRIKU".
Nekoliko mjeseci kasnije, projekt je priveden kraju.
Ujedinili smo framaše širom Bosne i Hercegovine te je ulogu kumstva preuzelo čak 60 bratstava.

Razmišljajući o životu sv. Franje, prva pomisao jest uvijek siromaštvo. Franjo se htio osiromašiti do kraja. Htio je da svatko ima više od njega. Hvala Bogu pa smo, tom mišlju vođeni, prepoznali bližnjega u potrebi. Uistinu nas je oduševila ideja da pomognemo baš onima za koje stalno čujemo, no rijetko se odazovemo.
Sada smo bez imalo premišljanja proveli misao u djelo, jer kao što u Vječnom zaljubljeniku pronalazimo: "Nije dosta samo razmišljati, dolaziti do svijetlih spoznaja. To je nedovršeno djelo; što je u svijesti, mora u život."
Kad je to djelo napokon oživjelo, oživjela je i radost u našim srcima znajući da smo učinili njihove živote barem malo sigurnijima i lakšima.
Bilo je čudesno ujediniti sjever i jug, istok i zapad da zajedničkim nastojanjem učinimo dobro.

OD SRCA VAM SE ZAHVALJUJEMO!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo