Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

IMG 20220708 WA0002

Uspješno je završeno još jedno Dječje ljeto u župi Kiseljak. Više od 150 osnovnoškolaca, unatoč visokim temperaturama, nisu skidali osmjehe sa veselih lica. Iz ispunjenog crkvenog dvorišta kroz proteklih sedam dana, od 27.lipnja do 3. srpnja odjekivala je graja, smijeh, pjesma i navijanje grupa podjeljenih u šest boja. Zanimljive igre i ove godine pripremili su animatori i volonteri Frame, koji su rado i bez dvojbe odvajali svoje vrijeme, a igre su bile prikladne svim dobnim skupinama od prvoga do osmoga razreda. Među mnoštvom raznovrsnih igara, djeca, ali i framaši složili su se kako je najzanimljiviji bio "vodeni dan". Odmor od igara, ali i sunca našli bi u obradi teme ovogodišnjeg dječjeg ljeta "Biblijsko stvaranje svijeta", gdje su djeca kroz prezentacije i radionice mogli naučiti dosta toga, ali i iznjeti svoje mišljenje o brojnim temama. Radio je Bog vrijedno i s ljubavlju šest dana a sedmi odmarao. Tako je bilo i na Dječjem ljetu u Kiseljaku. Svaki bi dan započinjali sa molitvom, a nastavili plešući, crtajući, učeći lijepe i korisne stvari. Sedmi dan namijenili smo nedeljnoj molitvi i zajedništvu.

Okupljeni zajedno s pukom i našim duhovnim asistentom fra Silviom Zlatarevićem  slavili  smo svetu misu, roditeljima kroz kratki video prezentirali svoj rad i proglasili pobjednike. Lijepo je pobjediti, ali je još ljepše tu radost znati podjeliti. Rezultat na kraju nije ni bitan, bitno je ono što smo zajedno postigli i naučili, a to su vrijednosti prijateljstva i ljubav prema Bogu i bližnjemu. Proveli smo lijepo vrijeme, a svima koji su nam pomogli da i ove godine, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, ponovno održimo Dječje ljeto u Kiseljaku od srca zahvaljujemo. Ništa ne bi bilo moguće bez našeg duhovnog asistenta fra Silvia, a u ime frame zahvaljujemo i našem župniku fra Zoranu Vukoviću.
Radujemo se ponovnom susretu i iduće godine!

IMG 20220708 WA0003

IMG 20220708 WA0004

IMG 20220708 WA0006

IMG 20220708 WA0000

 
MIR I DOBRO.
 


logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo