Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2022 07 04 at 22.24.41

U župi Kreševo, od 29. lipnja do 03. srpnja  2022. održao se osmi po redu - Kamp dječjeg veselja.
Kamp je bio u organizaciji Frame Kreševo, a bio je namijenjen za svu djecu od prvog do osmog razreda. Tjedni priprema, višesatni sastanci i puno truda svih framaša, na Kamp su privukli čak 120 djece. S djecom je radilo 16 framaša- animatora, a za sve ostalo je brinulo preko 25 volontera.
Tema ovogodišnjeg Kampa bile su Nindža kornjače,  pri čemu se najviše učilo o umjetnosti. Kroz različite radionice i igre, učili smo o četiri velika renesansna umjetnika po kojima su Nindža kornjače i dobile imena.
Djeca su se okupila srijedom u 10 sati, a program smo započeli upoznavanjem i prezentacijom o pravilima kojih se trebalo pridržavati svih dana Kampa. Prema bojama poveza Nindža kornjača, djeca su bila podijeljena u četiri grupe: plavu, ljubičastu, crvenu i narančastu. Grupe su imale zadatak osmisliti svoje ime i oslikati zastavu. Kamp je imao i svoju himnu, a ove godine je to bilo uz pjesmu "Allez Ola Ole". Nakon kreativnog dijela, djeca su kroz 4 punkta naučila osnovno o umjetnosti, Leonardu da Vinciju te o tome kako je i Biblija povezana s umjetnosti.
Svaka grupa je osmislila i naučila svoju navijačku pjesmu te su tako danima neumorno navijali. Nakon toga uslijedio je ručak, a potom igre u kojima su grupe mogle osvajati bodove.


Drugi dan Kampa započeli smo svetom misom, koju je predvodio naš duhovni asistent fra Nikola Pejčin. Fra Nikola je istaknuo da svako dijete u sebi nosi radost, a naš Kamp je pokazatelj da zaista jeste tako. Nakon svete mise imali smo radionice, a djeca su se posebno nasmijala na skeč o Mariji Magdaleni. U velikoj igri bili smo u ulogama pirata te smo krenuli u lov na blago.


Ni treći dan Kampa smijeha i igara nije nedostajalo. Na kreativnoj radionici pravili smo krunice, a potom napravili zajedničku fotografiju. Na ostalim punktovima smo učili o Michelangellu, kiparstvu i stvaranju čovjeka. Nakon ručka grupe su krenule po bodove kroz igru "Nemoguća misija". Odmorili smo se uz sladoled, naučili još plesova i krenuli kućama.

O četvrtom danu Kampa stalno se pričalo! Vodeni dan ima posebno mjesto u srcu svakog djeteta koje je prošlo kroz naš Kamp. Najprije smo imali kreativnu radionicu gdje su djeca trebala kroz fotografiju rekreirati poznata djela, već pomenutih umjetnika. Napravili smo i veliki kviz te uvidjeli koliko su djeca naučila prethodnih dana. Najbolji dio dana započeo je nakon ručka!
Kao iznenađenje dobili smo veliku tortu, a nakon toga su uslijedile vodene igre. Prskali smo se, polijevali, gađali vodenim balonima, igrali vodene štafete i glazbenog vodopada. Mokri su bili svi, od djece, animatora, volontera do duhovnog asistenta. Temperature su bile jako visoke svih dana te nam je ovaj vodeni dan dobro došao. Kući su, kako su nam potvrdili i roditelji, svi došli više nego zadovoljni.
Nedjelja je dan za obitelj i posljednji dan Kampa. Okupili smo se u župnoj crkvi kako bismo se svi zajedno zahvalili Bogu na posebnim danima. Nakon misnog slavlja, djeci i roditeljima bio je prikazan video sa svime što su djeca radila prethodnih dana te smo saznali i tko je pobjednička grupa. Po završetku videa napustili smo framašku dvoranu i svi zajedno zaplesali naučene
plesove.
Hvala dragom Bogu na snagi, talentima i novim uspomenama koje nam je darovao. Hvala i našem duhovnom asistentu što nam je omogućio Kamp te svim framašima, animatorima i volonterima koji su dali i najmanji dio svoga srca za Framu Kreševo i naše najmlađe. Zahvaljujemo se kreševskim tvrtkama na donacijama, kao i svim dobročiniteljima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta. Hvala djeci na velikom odazivu i roditeljima koji su nam ih dali na povjerenje.
Djeca su ukras svijeta, a ovaj Kamp dječjeg veselja je još jedan ukras Frame Kreševo!

WhatsApp Image 2022 07 04 at 22.24.40
Leona Barešić, predsjednica Frame Kreševo

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo