Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

FB IMG 1655109844678

 

Ministrantske igre u župi sv.Ane u Domaljevcu

Dana 11. lipnja 2022. godine u 09:30h, u župi Svete Ane u Domaljevcu su održane sedme po redu Ministrantske igre. Ovogodišnje igre su predvodili framaši – animatori, uz pomoć župnika fra Ante Pušeljića, duhovnog asistenta našeg bratstva fra Marinka Živkovića i s.Ane Oršolić te djelatnika NCM Ivan Pavao II. koji su svojom donacijom olakšali pripremu igara.

Prije samog otvorenja ovogodišnjih igara, djecu smo rasporedili u četiri grupe: Sveta Ana, Sveti Anto, Sveta Klara i Sveti Franjo, nakon čega je uslijedilo otvorenje igara u našem framaškom stilu, uz molitvu, pjesmu i ples smo zazvali našega Nebeskoga Oca da u nama probudi ljubav, radost, poštenje, zajedništvo i mir. Nakon prigodne molitve Gospodinu, uslijedio je ples na trijemu ispred Crkve, gdje smo razgibali naše mišiće, otvorili srce za radost, a glasni osmijesi svih nas su se uzdignuli prema Nebu.

Naši najmlađi članovi župe, njih 35 je kroz 8 pripremljenih igara pokazalo svoje vještine i spretnost, znanje o vjeri, ali i pregršt poštovanja, razumijevanja i podrške kako za članove svoga tima, tako i za ostalu braću i sestre u Kristu Isusu. U posljednjoj igri, poznatome graničaru i mi framaši smo pokazali svoje vrlo spretne vještine te smo na taj način, makar na kratko i mi postali djeca. Na kraju smo najmlađe naše počastili prigodnim roštiljem, udijelili pohvalnice svakome sudioniku te se širokog osmijeha s toplinom oko srca uputili svojim kućama.

Na koncu se želimo zahvaliti našemu Ocu što nas je nadahnuo da sedmu godinu za naše najmlađe članove župe organiziramo igre, što nam je dao predivan dan i što smo zaista svi mogli osjetiti Njegovu prisutnost. Možemo reći kako se Njegov smiješak pojavio na Nebu u vidu sunčevih zraka koje su obasjale naša lica i izmamila osmijehe na ista. 

Često u Frami volimo reći kako smo Franjina djeca, stoga je na nama zadatak da u žalost unosimo radost, u tamu svjetlo, a u mržnju ljubav što vjerujemo da smo kroz ove igre i pokazali.

FB IMG 1655110010357

FB IMG 1655110114936

FB IMG 1655109855941

Mir i dobro

Tajnica Frame Domaljevac

Mara Rošić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo