Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber image 2022 05 31 18 36 42 095

Veliko slavlje Franjevačkog svjetovnog reda u župi Ljubunčić

Nedjelja 29.05.2022. godine ostat će trajno zapisana u povijesti župe Ljubunčić. Župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije bila je prekrasno ukrašena cvijećem koje su iz svojih vrtova donijeli članovi Franjevačkog svjetovnog reda ove župe, a srca svih prisutnih su treperila posebnom radošću. Nakon par desetljeća zatišja i više od 4 godine požrtvovnog rada obnovljeno je i kanonski ustrojeno mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda župe Ljubunčić.

 

Svečano misno slavlje s početkom u 17 sati predslavio je fra Davor Petrović, duhovni asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda provincije Bosne Srebrene uz koncelebraciju župnika fra Maria Jelića i fra Marka Jukića, duhovnog asistenta OFS-a Ljubunčić. Misno slavlje uzveličao je zbor Frame Ljubunčić pod vodstvom Melanie Strinić, voditeljice župnih zborova. 

 

Pod svetom misom u Franjevački svjetovni red primljen je Drago Ištuk, a 9 članova je dalo svoje trajne zavjete. To su: Matija Barać, Anica Bilić, Ivka Gelo, Kata Gelo, Zorka Gelo, Zdenka Lijović, Mirko Madžar, Vera Periša i Finka Šarić.

 

Njihove zavjete primila je Vesna Konta, učiteljica formacije područnog bratstva , izaslanica Marijana Begića, ministra područnog bratstva OFS-a Bosne Srebrene, a u ime Crkve potvrdio je fra Davor. U propovijedi je fra Davor govorio o darovima Duha Svetoga. Potaknuo je sve članove Franjevačkog svjetovnog reda ali i ostale župljane da uvijek budu otvoreni djelovanju Duha Svetoga, da se ne boje odazvati Božjem pozivu, te potakao članove Frame i ostale da ulaskom u Franjevački svjetovni red nastave slijediti Isusa Krista po primjeru sv. Franje Asiškoga.

 

Ovom svečano misno slavlje su svojom prisutnošću uveličali i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župa Livno i Suho Polje. Njihova potpora, bratska ljubav i zajedništvo zaista mnogo znače trećoredcima župe Ljubunčić.

 

Nakon svečane svete mise bratstvo se okupilo u župnim prostorijama da bi sukladno Pravilu i Generalnim konstitucijama izabralo vijeće koje će u naredne tri godine voditi ovo mjesno bratstvo. Pod predsjedanjem sestre Vesne Konta i fra Davora Petrovića, većinom glasova prisutne braće i sestara u mjesno vijeće izabrani su:

 

  • Zdenka Lijović, ministra
  • Mirko Madžar, doministar
  • Kata Gelo, učiteljica formacije
  • Vera Periša, tajnica
  • Finka Šarić, rizničarka
  • Zorka Gelo, povjerenica za Framu.

Bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda župe Ljubunčić sada ima 16 članova, od kojih je 15 sa trajnim zavjetima.

 

Bratsko druženje se nastavilo uz okrepu u dvorani Doma sv. Ante. Bili su prisutni članovi Frame i Franjevačkog svjetovnog reda župe Ljubunčić, članovi njihovih obitelji, članovi župnih zborova, te braća i sestre trećoredci iz župa Livno i Suho Polje. 

 

Hvala dragome Bogu na ovom velikom danu za našu župu i za naše bratstvo! Mir i dobro žele vam članovi Franjevačkog svjetovnog reda župe Ljubunčić!

viber image 2022 05 31 18 36 42 558

 

Zdenka Lijović, OFS

Vesna Konta, OFS

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo