Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 0ca31479c5c15dddb74d2bc4f821d2fa V

U utorak, 24. svibnja, u samostanskoj i župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog održan je obred primanja i obećanja mjesnog bratstva Frame. Misno slavlje, kao i obrede primanja i obećanja predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, dok su framaši svojim pjevanjem upotpunili ovaj blagoslovljeni dan. Uz fra Davora bio je i naš mjesni duhovni asistent fra Domagoj Šimić. U bratstvo franjevačke mladeži Petrićevac trinaestero ljudi je primljeno, dok se njih petero obećalo na godinu dana vjernog nasljedovanja i svjedočenja Evanđelja po uzoru na našeg serafskog oca sv. Franju na svom životnom putu. 

Fra Davor je u svojoj homiliji govorio o Duhu Svetome, kako bi se trebali prepustiti njemu da nas on oblikuje na našem ovozemaljskom putu.
Geslo ovogodišnjih primanja i obećanja glasilo je: "Neću vas ostaviti... Vi ćete me vidjeti, jer ja živim i vi ćete živjeti." (Iv 14,18)
Nakon obreda, framaši su ostali na druženju uz roštilj i pjesmu, radosni zbog milosti koja im je podarena, kao mladim članovima Kristove žive Crkve. 
 
Uz bratski pozdrav Mir i dobro, Frama Petrićevac

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo