Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 DSC9832

U ponedjeljak, na spomendan sv. Nikole, franjevački trećoreci u Livnu su na skupštini predavanjem obilježili 800-tu godišnjicu 'Memoriale propositi', prvog pravila za Treći svjetovni red sv. Franje.

Predavanje je održao mjesni duhovni asistent fra Emanuel Radić i izložio usporedbu između prvog i sadašnjeg pravila sv. Franje. Poslije predavanja trećari su iznosili svoja iskustva vezana za teme bratstva, jednostavnosti, obraćenja, obitelji i molitve. Na kraju skupštine sv. Nikola i krampus su iznenadili trećorece pjesmom i slatkišima te je ovo zajedničko druženje završilo molitvom i zahvalom za sve ono što je obilježilo ovu godinu na zajedničkom putu življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju.

 
Mir i dobro!
FSR Livno
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo