Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Klanjanje_-_Busovaca.jpg

Danas je u našoj župi svetog Ante Padovanskog u Busovači, u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda, održano cjelodnevno klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Klanjanje je održano u zajedništvu sa našim fratrima, časnim sestrama i župljanima.

Nakon mise zornice, koju je predvodio naš duhovni asistent fra Božidar Štrkalj, uveo nas je u klanjanje, naglasivši da je to ujedno i svima nama duhovna obnova, odnosno dio pripreme za Božić. Članovi našeg bratstva su napravili raspored, tako da u svako vrijeme dana, uvijek netko bude u crkvi. U ovom teškom vremenu za sve nas, željeli smo posvijestiti da su trenuci klanjanja najdragocjeniji trenuci, trenuci koje smo proveli sa svojim Bogom. Itekako nam je svima potrebno odvojiti vrijeme, pasti na koljena u tišini, biti sa svojim Bogom, u potpunosti mu se predati, tražiti željeni mir i utjehu, ljubav, istinu... Molili smo za sebe i svoje obitelji, za našu župu, za našu domovinu i za cijeli svijet. Da svi upoznaju Isusa Krista,  da se odvrate od grijeha, za zdravlje duše i tijela, za prestanak korone i svih drugih bolesti .... Da se naučimo ljubiti Isusa Krista u poniznosti, ljubiti ga čistim srcem, padajući često na koljena, kao što je to radio naš serafski Otac i molio:

"Klanjam Ti se Presveti Gospodine Isuse Kriste, ovdje i u svim crkvama Tvojim, koje su na cijelome svijetu i blagoslivljam Tebe, jer si svetim križem svojim svijet otkupio".

Klanjanje smo završili večernjom svetom misom.

Gordana Ljubos, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo