Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

received_4377620832336861_1.jpeg

U nedjelju, 21. studenog 2021. na svetkovinu Krista Kralja, pod geslom: "Ne bojte se! Otvorite svoja srca Kristu!" na svetoj Misi u 9:30 sati u župnoj crkvi Svete Ane u Domaljevcu, Frama Domaljevac proslavila je obred primanja, davanja i obnove obećanja postojećih članova. Vođeni geslom pod kojim smo obnovili i dali svoja obećanja, sam ulazak smo obilježili polaganjem svojih srca na znak Tau ispred ambona.

Svečano misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Domaljevac fra Marinko Živković, zajedno s župnikom fra Antom Pušeljićem i duhovnim asistentom Frame Tolisa fra Dariom Matanovićem. Obred primanja, davanja i obnove obećanja vodila je predsjednica mjesnog bratstva Frame Domaljevac Mara Rošić. Svoju želju za ulaskom u franjevačku obitelj molitvom primanja u Franjevačku mladež izrazilo je 2 mladih. Zatim je uslijedio obred davanja i obnove obećanja gdje je 11 framaša spremno reklo "Evo me!" te pred Gospodinom i njegovom Crkvom još jednom obećalo da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu po uzoru na svetog Franju.

FB_IMG_1637609237989.jpg

Predsjednica je u ime mjesnog bratstva Frame Domaljevac prihvatila želje mladih za ulaskom, davanjem i obnovom obećanja u Franjevačku mladež. Nakon samog obreda uslijedilo je davanje blagoslovljenog znaka Tau svim primljenicima i obećanicima kao podsjetnik na ono što smo obećali. Svečano misno slavlje su također uveličali pjesmom Ana Rukavina, Stjepan Vincetić, Katarina Marošević, Katarina Živković te dječji zbor župe Domaljevac "Glasnici" zajedno sa njihovom voditeljicom sestrom Anom Oršolić.

received_1302985196799287.jpeg

Nakon blagoslova i fotografiranja u crkvi, zajedno s framašima iz Tolise koji su se odazvali na naš poziv, imali smo druženje u župnoj dvorani. Nakon druženja uslijedio je izbor novog vijeća Frame Domaljevac. Obred izbora vijeća započeli smo znakom križa te uz službu riječi: Čitanje iz Djela Apostolskih (6,1-6), Psalam 24, Evanđelje po Mateju (20, 20-28) i zaziv Duha Svetoga. Cijeli obred vijeća predvodili su Magdalena Mišković, predsjednica Frame Tolisa i Robert Vukić, potpredsjednik Frame Tolisa. Obred izbora u vijeću završili smo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca svetog Franje.

Nakon izbora, novo vijeće čine:

Veronika Koturić, predsjednica

Ivona Lucić, potpredsjednica

Katarina Koturić, voditeljica formacije

Mara Rošić, tajnica

Maria Josić, blagajnica

Za pridružene članove u vijeću izabrani su Matej Leovac i Katrina Lucić.

Mir i dobro!

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo