Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp_Image_2021-10-25_at_09.05.07.jpeg

Dana 23. listopada 2021. godine bilo je veoma radosno u župi Breške. Pod večernjom svetom misom u 17h održao se obred primanja u Franjevačku mladež.

Pod geslom „Evo dolazim” (Ps 40,8) 14 mladih iz župe izreklo je svoje prvo „Evo me!”. Time smo obećali godinu dana živjeti po uzoru na svetog Franju. Ovaj je događaj označio novo poglavlje života za nas. Misno slavlje i sam obred predvodio je fra Mario Katušić, duhovni asistent Frame Tuzla, uz prisustvo našeg župnika.

WhatsApp_Image_2021-10-25_at_09.05.08.jpeg

Nakon svete mise održali smo i izbor vijeća naše Frame. Izbore je predvodio delegat područnog vijeća Marko Garić uz našeg župnika fra Marka Antića.
Izabrani su:
Predsjednica - Ana Marija Jukić
Podpredsjednica - Anabela Jukić
Voditeljica formacije - Kristina Banović
Tajnica - Kristina Grgić
Blagajnik - Mladen Pavlović

Čestitamo prvom vijeću naše Frame i želimo im mnoštvo blagoslova i uspjeha.

WhatsApp_Image_2021-10-25_at_09.22.47.jpeg

Na koncu se želimo zahvaliti najprije dragom Bogu koji nam je podario hrabrost i ustrajnost da se odlučimo na ovaj put. Hvala Frami Tuzla, Frami Vitez i Frami Bučići koji su svojim prisustvom i animiranjem Svete Mise ovaj divan dan učinili jos divnijim. Također, zahvaljujemo i našim župljanima na svakoj pomoći.
Posebno moramo istaknuti našeg fra Fabia Badrova koji nas je okupio i oduševio za svetog Franju i bez njega ništa ovo ne bi bilo moguće. Na kraju hvala i našem župniku koji nas uvijek u svemu podržava.

Frama Breške

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo