Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber_image_2021-10-17_12-44-56-978.jpg

U nedjelju, 17.listopada 2021. godine mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Kreševo slavilo je izborni kapitul. Sveto misno slavlje u 10 sati je predvodio fra Drago Perković, a koncelebrirao je fra Davor Petrović.

Nakon mise bratstvo se okupilo u samostanskoj dvorani. Izborima je predsjedao brat Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene u prisustvu fra Davora Petrovića, nacionalnog i područnog duhovnog asistenta OFS-a, fra Vjeke Matića, duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS Kreševo i Anđele Marić, nacionalne predsjednice Frame BiH, članice mjesnog bratstva Frame Kreševo.

Sukladno Pravilu i Obredniku OFS-a kapitul smo započeli zazivom Duha Svetoga, kratkim čitanjem iz Evanđelja i molitvom. Prije samog čina izbora brat Marijan je sve prisutne upoznao sa službama u mjesnom bratstvu, tijekom i načinom izbora.

U mjesno vijeće OFS-a Kreševo, većinom glasova prisutnih, izabrani su:

  • Anto Stanić, ministar
  • Ružica Čelan, doministra
  • Blaženka Marić, učiteljica formacije i povjerenica za Framu
  • Sanja Čiča, tajnica
  • Ružica Trogrlić, rizničarka.

Potom smo se pomolili za novoizabranu braću i sestre, a nakon završetka izbora zadržali se u bratskom druženju uz zakusku koju su pripremili naši vrijedni domaćini.

Novoizabranom vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost u njihovom radu i služenju bratstvu.

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo