Citat tjedna

"Stazama pravim On me upravlja."

Ps 23, 3

IMG_6534.jpg

U predivnom ambijentu stare vareške crkve, koja datira iz 16. stoljeća, na blagdan preminuća sv. Franje 3. listopada upriličeno je primanje deset članova u Franjevački svjetovni red te obnova obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Svetu misu i obred preminuća predslavio je župnik fra Leon Pendić u suslavlju župnog kapelana fra Tomislava Brkovića. Nove članove u bratstvo Trećeg reda primila je nacionalna ministra Ivana Vidović. Nakon svete mise upriličeno je zajedničko, bratsko druženje.

IMG_6519.jpg

Prema riječima župnika, posljednji zapisi o Trećem redu u župi svetog Mihovila Arkanđela u Varešu nalaze se u knjigama od prije skoro pedeset godina te nije poznato da je nakon toga bilo aktivno mjesno bratstvo u ovoj župi. Tim više, ova svečanost ima značaj ne samo za župnu zajednicu, nego i za cijelo bosansko područno bratstvo OFS-a Kraljice Katarine. Pred primljenicima je razdoblje od godinu dana kada će učiti više o franjevačkoj karizmi, Redu kojem su pristupili, rasti u franjevačkoj duhovnosti kako bi se pripremili za svoje prve svečane zavjete i kako bi bratstvo moglo biti kanonski osnovano. Nedvojbeno je da će ovo bratstvo rasti i brojem, obzirom da je vareškom puku sveti Franjo uvijek bio blizak preko njihovih svećenika i časnih sestara franjevki koje djeluju u župi.

Primljenim članovima OFS-a i framašima želimo ustrajnost na putu franjevačkog rasta i da ih na tom putu prati zagovor serafskog Oca svetoga Franje i Božji blagoslov.

 

Ivana Vidović, nacionalna ministra 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo