Citat tjedna

"Stazama pravim On me upravlja."

Ps 23, 3

20210927_131215.jpg

Na 26. nedjelju kroz godinu, 26. rujna 2021.godine, bilo je veliko slavlje u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda župe Suho polje na Kupresu. Pod večernjom svetom misom koju je slavio fra Marko Jukić, duhovni asistent mjesnog bratstva FSR-a župe Ljubunčić obavljeni su obredi primanja u Red, prvih i trajnih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu. Koncelebrirao je mjesni župnik i duhovni asistent mjesnog bratstva FSR-a fra Niko Petonjić.

Tri sestre iz mjesnog bratstva dale su trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu. One su se nakon višegodišnje priprave i razmišljanja odlučile na ovaj korak, uvjerene u Božju pomoć i blagoslov. Uvjerene su također da će na ovaj način svoj kršćanski život dodatno obogatiti i ojačati. Svjesne su da će kušnji biti idalje, ali će im od sada velika pomoć biti zaštita i zagovor svetog Franje Asiškog. Osobito su zahvalne svojim obiteljima u kojima imaju podršku.

Obredu trajnih zavjeta pristupile su sestre: Ljuba Mihaljević, Biljana Grgić i Martina Pavić.

Na istom slavlju je sestra Bisera Lozančić produžila svoje privremene zavjete na još godinu dana, a sestra Nada Krstanović je dala svoje prve zavjete na godinu dana.

Osobitu radost i zadovoljstvo zajednici je učinila gđa Zdenka Mihaljević koja je pod ovom misom službeno primljena u zajednicu svjetovnih Franjevaca.

Primanje i zavjetovanje je sukladno Pravilu i Obredniku FSR-a predvodila mjesna ministra Ivka Ivić, a u ime Crkve ih je potvrdio i blagoslovio fra Marko Jukić. Ovo slavlje su svojim dolaskom uveličala braća i sestre iz mjesnih bratstava Ljubunčić i Livno. Posebnu zahvalnost izražavamo sestri Vesni Konta, područnoj učiteljici formacije Bosanskog bratstva FSR, koja je nesebično pomagala sestrama koje su se pripremale za ove obrede.

Neka sve primljene i zavjetovane sestre prati dobri Bog svojim blagoslovom i pomoći te zagovor svetoga Franje i svete Klare. Čestitke sestrama i njihovim obiteljima, mjesnom FSR-u i cijeloj suhopoljskoj župnoj zajednici.

FSR Suho Polje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo