Citat tjedna

"Stazama pravim On me upravlja."

Ps 23, 3

IMG 20210509 212521

U nedjelju, 9. svibnja 2021. pod svetom misom u kapelici franjevačkog samostana Rama-Šćit upriličen je obred primanja novih članova u Franjevačku mladež. Na početku misnog slavlja riječ pozdrava uputio je fra Andrija Jozić, ramski gvardijan i župnik, koji je zadnjih godina pastoralno skrbio za ovu skupinu mladih.

Misu je predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene uz koncelebraciju gvardijana fra Andrije, fra Mije Džolana, duhovnog asistenta Franjevačkog svjetovnog reda i asistenciju đakona fra Antonija Gašića koji je posljednjih nekoliko mjeseci pastoralno radio s framašima.
Obredu primanja pristupio je 21 framaš, a još 11 novih članova svoj put formacije u Franjevačkoj mladeži nastavljaju kao simpatizeri. Nakon propovijedi fra Davora Petrovića, predsjednica Frame Bosne Srebrene Ana Jurić je prozvala kandidate koji žele biti primljeni u Franjevačku mladež, a oni su spremno izrekli svoje: „Evo me.“ – odazivajući se pozivu nasljedovanja Krista po primjeru svetog Franje Asiškog. Pod svetom misom pjevao je zbor Frame Rama-Šćit.

IMG 20210510 WA0006

Po završetku mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje kod Ramskog križa te domjenak i druženje za domaće framaše i njihove goste iz Frame Rumboci. Našim framašima želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na Kristovu i Franjinu putu.

Mir i dobro!
Frama Rama - Šćit

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo