Citat tjedna

"Stazama pravim On me upravlja."

Ps 23, 3

viber slika 2021 03 01 20 25 14

U nedjelju, 28.02.2021. godine održan je izborni kapitul u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda župe Brestovsko.

Započeli smo slavljem svete mise u 11 sati koju je slavio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene u koncelebraciji sa fra Gabrijelom Tomićem, duhovnim asistentom mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda. Fra Davor je osvrćući se na današnje evanđelje istakao da je Korizma prigoda i za nas da se preobrazimo kroz molitvu, post i činjenje dobrih djela.

Potom se bratstvo okupilo u župnoj dvorani kako bi izabrali one koji će u naredne tri godine voditi ovo mjesno bratstvo. Na samom početku sve prisutne pozdravili su fra Gabrijel i fra Davor, a brat Marijan Begić, područni ministar OFS i sestra Nives Kanevčev, članica područnog vijeća OFS su ukratko pojasnili sam tijek izbora i što propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Kapitulom je predsjedao brat Marijan, a ispravnost nadgledala sestra Nives. Nakon zaziva Duha Svetoga, kratkog čitanja iz Evanđelja i uvodne molitve pristupili smo samim izborima. Većinom glasova prisutne braće i sestara u vijeće su izabrani:

- Snježana Medić, ministra
- Anđa Galić, zamjenica ministre
- Jela Vujica, učiteljica Formacije
- Zoran Komšić, tajnik
- Vesna Đoja, rizničarka
- Đina Lukašević, povjerenica za Framu.

Cijelom bratstvu i članovima vijeća upućujemo srdačne čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na franjevačkom putu. Neka ih sve prati zagovor svetoga Franje i svete Klare. Bogu hvala na ovom daru susreta i bratskog zajedništva!

Marijan Begić, OFS
Nives Kanevčev, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo