Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 054de47821f6d386b0b7b99aeb762963 V

Dana 16.02.2021.godine u župi Svetoga Duha u Fojnici bilo je zaista svečano. Večernju svetu misu je slavio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame i OFS-a Bosne Srebrene, a koncelebrirali su fra Franjo Trogrlić, mjesni duhovni asistent OFS-a i fra Jure Šekerija, mjesni duhovni asistent Frame. Pod misom je u Franjevački svjetovni red primljena sestra Anđa Komšić.

Potom se cijelo bratstvo okupilo u samostanskim prostorijama na slavlju izbornog kapitula. Sukladno Pravilu i Generalnim konstitucijama, izborima je predsjedao brat Marijan Begić, područni ministar OFS-a. Na početku je izmoljen zaziv Duha Svetoga, kratko čitanje iz Evanđelja i molitva predviđena Obrednikom. Potom je sestra Kata Remić uz pomoć sestre Sanje Miličević podnijela izvješće o radu mjesnog bratstva u proteklom razdoblju. Nakon izvješća pristupili smo izboru članova vijeća koje će ovo bratstvo voditi u narednom trogodišnjem razdoblju. Vijeće čine:
Kata Remić, ministra
Sanja Miličević, doministra i povjerenica za Framu
Marica Glavočević, učiteljica formacije
Danica Gujić, rizničarka
Lucija Stojanović, tajnica.

Nakon molitve za novoizabrano vijeće službeni dio kapitula je završen. Potom smo se zadržali u kraćem druženju uz trpezu koju su pripremili vrijedni domaćini.

Sestri Anđi čestitamo na prijemu u Red i želimo da uz potporu Duha Svetoga raste na putu franjevačke duhovnosti. Svim izabranim sestrama želimo obilje blagoslova i molimo Gospodina da im da ustrajnosti u obavljanju povjerenih im dužnosti.
Hvala Gospodinu na ovom prelijepom susretu i bratskom zajedništvu!

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo