Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

WhatsApp Image 2021 02 07 at 20.30.27

Na dan 6. veljače 2021. godine Gospodnje, framaši iz Visokog, pod svetom misom, održali su obred primanja i obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović.

Na misnom slavlju bili su prisutni i drugi duhovni asistenti: fra Silvio Zlatarević, fra Nikola Pejčin, fra Ivica Matišić, fra Stipo Alandžak te gvardijan franjevačkog samostana svetog Bonaventure u Visokom fra Franjo Radman. Ohrabrujućim riječima fra Davor se obratio framašima na temu njihova gesla "Gospodin je pastir moj" i njih 21 pozvao biti poslušnim ovčicama svojemu Spasitelju. Kako bi ovo misno slavlje bilo još svečanije pobrinuli su se framaši iz Busovače, na čelu s fra Ivicom Matišićem. Svojim glazbenim umijećem unijeli su veliku radost u ovo maleno stado.

WhatsApp Image 2021 02 07 at 20.31.26

Iako skromno, framaši iz Visokog ispunjena su i radosna srca proslavili 10 godina postojanja svoje Frame koju je svih tih godina neumorno vodio njihov duhovni asistent fra Stipo Alandžak. Veliki doprinos dali su framaši i drugih bratstava koji su svojom prisutnošću u još većoj mjeri obogatili ovaj, ljubavlju ispunjen, događaj.
Nakon svete mise, gosti framaši uživali su u zajedničkom druženju uz zakusku i glazbeni program.

Naposlijetku, želimo zahvaliti svima koji su bili dio zajedništva s nama i koji su uprisutnili ovaj, nama, svečani i radosni trenutak.

Mir i dobro
Frama Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo