Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2021 02 07 at 20.30.27

Na dan 6. veljače 2021. godine Gospodnje, framaši iz Visokog, pod svetom misom, održali su obred primanja i obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Davor Petrović.

Na misnom slavlju bili su prisutni i drugi duhovni asistenti: fra Silvio Zlatarević, fra Nikola Pejčin, fra Ivica Matišić, fra Stipo Alandžak te gvardijan franjevačkog samostana svetog Bonaventure u Visokom fra Franjo Radman. Ohrabrujućim riječima fra Davor se obratio framašima na temu njihova gesla "Gospodin je pastir moj" i njih 21 pozvao biti poslušnim ovčicama svojemu Spasitelju. Kako bi ovo misno slavlje bilo još svečanije pobrinuli su se framaši iz Busovače, na čelu s fra Ivicom Matišićem. Svojim glazbenim umijećem unijeli su veliku radost u ovo maleno stado.

WhatsApp Image 2021 02 07 at 20.31.26

Iako skromno, framaši iz Visokog ispunjena su i radosna srca proslavili 10 godina postojanja svoje Frame koju je svih tih godina neumorno vodio njihov duhovni asistent fra Stipo Alandžak. Veliki doprinos dali su framaši i drugih bratstava koji su svojom prisutnošću u još većoj mjeri obogatili ovaj, ljubavlju ispunjen, događaj.
Nakon svete mise, gosti framaši uživali su u zajedničkom druženju uz zakusku i glazbeni program.

Naposlijetku, želimo zahvaliti svima koji su bili dio zajedništva s nama i koji su uprisutnili ovaj, nama, svečani i radosni trenutak.

Mir i dobro
Frama Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo