Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

78170eee 1a9f 45e1 8a24 7085c654ccea

U nedjelju 29. studenog pod svetom misom mi, tuzlanski framaši, izrekli smo svoje “Evo me!”. Došao je dan kojeg smo svi s nestrpljenjem čekali, naš obred primanja i obećanja.

Mladi framaši, vjerni pratitelji svetog Franje, su prvi put dali svoje obećanje. Neki su osjetili što to znači biti primljen i molimo se Bogu da kroz narednih godinu dana osjete Kristovu ljubav u što većoj mjeri te odluče dati svoje obećanje. Neki su pak svoja obećanja obnovili nastavljajući svoj franjevački hod. Svetu misu i obred predvodio je fra Davor Petrović, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Zahvaljujemo se i njemu i našem duhovnom asistenu fra Franji.
Nakon svete mise imali smo izbor novoga vijeća. Izbore su vodili fra Davor i predsjednica Frame Bosne Srebrene Ana Jurić.
Novo vijeće čine:
Gabriela Tomić, predsjednica,
Martina Derniković, potpredsjednica,
Andrea Petrović, voditeljica formacije,
Marija Vareškić, tajnica i
Maria Petrović, blagajnica.
Vjerujemo da će uz zagovor Blažene Djevice Marije i svetoga Franje dosljedno i hrabro obavljati svoje dužnosti.

48e21080 c618 4814 910f 157bc9fef107

Svima koji su u ovim događajima dali svoj doprinos iskreno zahvaljujemo na lijepim riječima, djelima, trudu, zalaganju, ljubavi, a najveća pak hvala ide Njemu. Bez Njega, bez Njegove pomoći, blizine, prisutnosti i ljubavi ne bismo mogli ništa.
Pozdravljaju vas tuzlanski framaši i trećoredci uz Božji blagoslov u ovom adventskom i pandemijskom vremenu.

Frama Tuzla

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo