Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20201123 WA0024

“Evo me, Gospodine, mene pošalji” ( Izaija 6, 8 ) – bilo je geslo naših primanja i obećanja koja su se održala u nedjelju, 22. studenog 2020. godine u crkvi Uznesenja BDM u Kreševu.

Na svetoj misi su sudjelovali naši roditelji i prijatelji. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni asistent Frame Bosne Srebrene.
Potaknuti Božjom milošću, 60 framaša je spremno izreklo svoje: „Evo me“. 31 framaš je započeo put svoje formacije kao ovogodišnji primljenici u Framu, dok je njih 29 dalo obećanje na godinu dana. Blagoslovljeni tau, simbol franjevaštva, dobio je svaki framaš kao podsjetnik na ono obećano.
Uistinu smo otvorili naša srca i dopustili da se sjedine zajedno u Kristu. Postali smo braća i sestre po svom obećanju življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži. Još jedno izgovoreno ‘Evo me’, još jedno dano obećanje. Nova godina u bratstvu je pred nama i svojim obećanjima i primanjima u bratstvo, prihvatili smo neumorno slijediti stope svetoga Franje. Bez obzira na prepreke koje nas čekale, Božja providnost će nas pratiti na tom putu i dati nam snagu kako bi osjetili Božju, iskrenu ljubav.
Hvala našem framaškom bendu Philia koji su animirali svetu misu i obred.
Nakon mise i obreda, druženje smo nastavili u framaškoj dvorani.
Na kraju svim framašima, kako onima koji su primljeni u bratstvo, tako i onima koji su dali obećanje, želimo zahvaliti i čestitati na ovom velikom danu. Neka ih prati Božji blagoslov i zagovor našeg serafskog oca svetog Franje!

Mir i Dobro!
Frama Kreševo

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo