Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

126899863 187447122977157 2341632335148537107 n

U nedjelju, 22. studenoga 2020. na svetkovinu Krista Kralja, pod geslom „Pridruži se, dođi, u Božje stado!“ (Iv, 8,12) na svetoj Misi u 9:30 sati u župnoj crkvi Svete Ane u Domaljevcu, Frama Domaljevac proslavila je obred primanja, davanja i obnove obećanja postojećih članova. Vođeni geslom pod kojim smo obnovili i dali svoja obećanja, sam ulazak framaša u Crkvu bio je s crvenim ružama koje smo postavljanjem ispred oltara stvorili srce.

Svečano misno slavlje predvodio je župnik naše župe, fra Anto Pušeljić. Prije samog početka svete Mise, župnik se obratio prigodnim riječima svim framašima te pozdravio goste koji su došli uveličati naše slavlje, framaši iz Frame Tolisa. 

Obred primanja, davanja i obnove obećanja vodila je predsjednica mjesnog bratstva Frame Domaljevac Ružica Matić. Svoju želju za ulaskom u franjevačku obitelj molitvom primanja u Franjevačku mladež izrazilo je 5 mladih. Zatim  je uslijedio obred davanja i obnove obećanja gdje je 17 framaša spremno reklo „Evo me“ te pred Gospodinom i njegovom Crkvom još jednom obećalo da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu po uzoru na sv. Franju. Predsjednica Frame Domaljevac je u ime mjesnog bratstva Frame Domaljevac prihvatila želje mladih za ulaskom, davanjem i obnovom obećanja u Franjevačku mladež, a fra Anto je u ime Crkve i čitave franjevačke obitelji poželio dobrodošlicu u veliku franjevačku obitelj Framu. Nakon samog obreda uslijedilo je davanje blagoslovljenog znaka Tau svim primljenicima i obećanicima kao podsjetnik na ono što smo obećali.

126808900 384602395930286 2836082679432365511 n 1 1

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja, upriličen je izbor novog vijeća Frame Domaljevac. Obred izbora vijeća započeli smo znakom križa, te uz službu riječi: čitanja iz Djela apostolskih (6,1-6), Psalam 24 i Evanđelje po Mateju (20,20-28) i zaziv Duha Svetoga, a zatim nam sestra Ana Oršolić, duhovni asistent Frame Domaljevac obratila s nekoliko poticajnih riječi. Cijeli obred izbora vijeća predvodili su Magdalena Mišković, predsjednica Frame Tolisa I  Robert Vukić, potpredsjednik Frame Tolisa. Obred izbora u vijeće završili smo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca sv. Franje. Nakon izbora vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju sljedeći mladi župe:

Mara Rošić, predsjednica
Maria Josić, potpredsjednica 
Matej Jakobović, voditelj formacije
Katarina Koturić, tajnica 
Ivona Lucić, blagajnica
Za pridružene članove u vijeću izabrane su Veronika Koturić i Lana Oršolić.

Dan smo završili uz prigodan domjenak i zabavni program uz igru, ples i pjesmu koji su osmislili naši framaši animatori.

Mir i dobro!

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo