Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

vitez1

„A sada ostaju troje vjera, nada i ljubav, ali najveća je među njima ljubav.“ (1 Kor 13, 13) bilo je geslo mjesne Škole animatora koju je u subotu, 14. studenog 2020. godine, organizirala Frama Vitez.

Program su vodile Petra Vukadinović, područna blagajnica, i Irena Lujić, predsjednica Frame Vitez. Povodom projekta Frama Angelus, zajedno sa framašima iz Viteza sudjelovali su framaši iz Busovače.
U viteškoj župnoj dvorani u 10 sati skupilo se 12 framaša iz Busovače i Viteza te je pogram započeo igrom Kristine Mlakić, blagajnice Frame Vitez, koja je sprijateljila framaše susjednih bratstava. Potom su uslijedila predavanja Petre Vukadinović i Irene Lujić u kojima su ih poučile korisnim stvarima koje će im pomoći u animiranju tjednih susreta Frame.

vitez2

Predavanje na temu gesla vodio je Fra Bojan Martinović, koji nam je približio pojam i važnost kreposti u našem životu.
Između predavanja imali smo svjedočanstva o Školi animatora u Visokom od animatorica Frame Busovača Marte Marković i Stele Relota, koje su, također, održale igru koja nas je zabavila i opustila prije vrlo važne zadaće - pripreme susreta.
Animatori su svoje stečeno znanje na predavanjima približili ostalim članovima Frame Vitez na tjednom susretu pod temom "Animator".
Na samom kraju redovnog tjednog susreta s ponosom smo dodijelili diplome našim novim animatorima.

Frama Vitez

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo