Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber slika 2020 10 31 10 47 57

U nedjelju, 25. 10. 2020. župna je zajednica u Busovači predvođena Franjevačkim svjetovnim redom i Framom organizirala humanitarnu akciju i u djelo provela onu poznatu poslovicu: „U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci“.

Naime, toga su dana FSR i Frama pripremili kolače i rakiju kojim su počastili vjernike na svetim misama, a onu su dali svoj prilog koji će ići za liječenje djevojčice Gabrijele iz Čitluka. Gabrijela je rođena 2014. te dijagnosticirana joj je dječja paraliza zbog čega ne može samostalno hodati, jesti, govoriti. Potpuno je ovisna o brizi svojih roditelja koji mole za pomoć pri liječenju svoje djevojčice. Zato smo kao Franjevačka obitelj u župnoj zajednici organizirali ovu humanitarnoj akciji kako bi pomogli Gabrijeli i njenoj obitelji u borbi s ovom teškom i opakom bolešću.

viber slika 2020 10 31 10 47 50

Iskreno se zahvaljujemo svim župljanima koji su sudjelovali na ovu akciju.

Mir i Dobro!

Frama i FSR Busovača

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo