Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

121698629 2827644464227930 4595563838799745405 o

Od 16. do 18.10.2020. godine održana je promocija duhovnih zvanja u župi Bučići. 
Program je započeo u petak poslijepodne s molitvom krunice i svetom misom i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu za obitelji i mlade iz župe. Posebno se molilo za duhovna zvanja.

Program je predvodio tajnik Provincije fra Damir Pavić i bogoslovi s Franjevačke teologije fra Dario Laštro, fra Marko Nujić i fra Hubert Kasonto Kilasa rodom iz Konga. U subotu je cjelodnevni program započeo susretom s ministrantima, prvopričesnicima, krizmanicima, srednjoškolcima i mladima. Na taj način mladi su imali priliku malo bolje se upoznati s fratrima i prikazati molitve za njih. 
Radosno i svečano je bilo na misi na kojoj su bila primanja i obećanja 23 framaša Frame Bučići, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame i FSR-a fra Davor Petrović uz koncelebraciju svećenika fra Nikole Kozine, fra Damira Pavića i našeg domaćina, župnika fra Marinka Didaka. Posebno treba istaknuti propovijed na kojoj su svoje svjedočanstvo vjere i duhovnog poziva imali fra Davor i fra Hubert. Na kraju mise održano je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu i molitvom za svećenike, redovnike i redovnice.
Program je završen u nedjelju prijepodne svetim misama za misije i zahvalnost za plodove zemlje i rad ljudskih ruku. Župnik fra Marinko Didak je na koncu pozdravio sve prisutne vjernike i zahvalio se svima koji su došli moliti za duhovna zvanja u našoj Crkvi.

Fra Davor Petrović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo