Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 

DSC 9071

Dana 15.10.2020.godine, na blagdan svete Terezije Avilske, bilo je doista svečano u župi Uznesenja BDM u Uskoplju. Na misi u 18 sati okupili su se članovi mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent FSR-a (OFS-a) i Frame u koncelebraciji sa fra Josipom Mihaelom Matijanićem, mjesnim župnikom, fra Matom Topićem, duhovnim asistentom FSR-a i fra Marijom Plavčićem, duhovnim asistentom Frame. Svojim pjevanjem sveto misno slavlje uzveličao je zbor Frame Uskoplje.

Pod ovom misom svoje trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu položili su Jelena Tirić, Mirko Krajina, Marija Budimir i Janja Blažević. Njihove zavjete primio je brat Marijan Begić, ministar područnog bratstva OFS-a Bosne Srebrene, a u ime Crkve potvrdio je fra Davor. Ovim svečanim i za ovo bratstvo velikim činom nastavljen je proces obnove ovog mjesnog bratstva, a nadamo se da će se broj novih članova uz naš trud i Božju pomoć nastaviti povećavati.
Fra Davor je potaknuo zavjetovanu braću i sestre, ostale članove Franjevačkog svjetovnog reda, Frame, ali i sve župljane da hrabro nastave slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje Asiškoga. Skromno, ponizno i s puno ljubavi živjeti svoj svakodnevni život i tako svjedočiti Evanđelje. Ne živjeti samo sebi, nego i drugome koristiti!
Misi je prisustvovala i Ana Jurić, područna predsjednica Frame, koja je nakon mise predsjedala izborima za novo vijeće Frame Uskoplje.
Nakon svete mise druženje smo nastavili uz okrepu u župnoj dvorani. Svoj zavjetovanoj braći i sestrama želimo ustrajnost, mir i radost u življenu zavjeta. Zahvaljujemo se našim dragim fra Josipu Mihaelu, fra Mati i fra Mariju za sve što čine za Franjinu obitelj. Bog vas blagoslovio! 

Marijan Begić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo