Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Tolisa 04 10 2

Članovi mjesnog bratstva OFS-a župe Tolisa zajedno sa župnom i samostanskom zajednicom proslaviše blagdan sv. Franje Asiškoga. Kao bratstvo i osobno obavili smo molitve devetnice i trodnevnice na čast, zahvalnost i zagovor Glasnika velikoga Kralja. Mnogi od nas dobro i pozitivno koristeći blagodati suvremene tehnologije su obavili i franjevačke e-duhovne vježbe Na putu sa sv. Franjom, hvala fra Stanku i braći na poticajnim, nadahnutim… promišljanjima. Zahvaljujemo Bogu što slijedimo Gospodina sa sv. Franjom stopama sv. Franje. Naravno, naše molitve zahvalnosti, vjera, ljubav i nada su blagoslivljane dobrim djelima koja darivaju radost i sreću.

Na sv. Misi uočnici posavska katedrala bijaše puna vjernika koji zajedno sa svojim pastirima i časnim sestrama hvale, slave, časte i blagoslivljaju Gospodina zahvaljujući na Manjem bratu Franji čije preminuće slavimo i kojeg molimo da je i naš život kao njegov: Pjesma brata Sunca!

04.10.2020.godine na blagdan našeg Utemeljitelja svetog oca Franje zajedno sa župnom i samostanskom zajednicom zahvalno slavimo Franjin rođendan za Nebo. Svetu Euharistiju mole fra Mario Jurić, gvardijan i župnik, i fra Perica Martinović, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a, koji nadahnutom propovijedi govoreći srcem srcu potičući vjernike širiti mir i činiti dobro. Svojim pjevanjem s nama radost umnažaju i dvostruko mole članovi zbora Adoro. Prema Obredniku OFS-a duhovni asistent i služiteljica bratstva primaju novog člana, jednog mladog brata u OFS, i bijaše obnova zavjeta svih članova OFS-a, također prema Obredniku OFS-a. Hvala Gospodinu na blagoslovu darivanja braće i sestara. Vjerujemo, molimo i zahvaljujemo da nas na tom putu prati, blagoslivlja i čuva zagovor Velike Gospe, Ruže na Raščici, i zagovor sv. Franje kojim nas na kraju sv. Misnog slavlja po rukama svećenika blagoslivlja Gospodin Bog.

Tolisa 04 10 1

Poslije Euharistijskog stola slijedi okrepa brata magarca. U samostanskoj dvorani na bratskom susretu zajedno s duhovnim asistentom, članovima zbora i sestrama, veliki broj trećoredaca, ovo je naš godišnji kapitul na rogožinama. Mnoge sestre i braća tijekom godine, na žalost, ne mogu doći na susrete, ali svi koji mogu, uzevši u obzir zdravstveno stanje i životnu dob, dolaze da zajedno zahvaljujemo Gospodinu na darivanju brata Franje i sve braće i sestara, i zahvaljujemo bratu Franji što nas uči, potiče i hrabri ljubiti Ljubav koja nije ljubljena i s ljubavlju opominje da put prema Bogu nikada ne ide mimo čovjeka. 

Živimo li i kako Božje zapovijedi ljubavi? Je li nam odgovornost kukavičluk, strah i nevjera?  Je li nam bahatost hrabrost, ljubav, nada i vjera? Ugrožavamo li svojim ponašanjem i svojom slobodom slobodu i život bližnjega? Ponižavamo li brata čovjeka?

Molimo Gospodina i Franju da je čovjek čovjeku brat, da smo sa svim Gospodnjim stvorenjima braća i prijatelji koji ponizno se klanjajući Bogu i vjerno živeći Evanđelje hvale, slave, časte i blagoslivljaju Gospodina koji je Ljubav koja ljubi i želi biti ljubljena!

Ljerka Mikić, OFS     

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo