Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

čuklić

Od osnivanja župe u Čukliću prisutan je duh sv. Franje Asiškog preko njegove braće franjevaca Bosne Srebrene. Utkan je taj duh u svim naraštajima i prenosio se s koljena na koljeno, s generacije na generaciju. Kroz cijelo postojanje župe radilo se s djecom i mladima organizirano, ali po prvi puta se započinje raditi s mladima kroz bratstvo FRAME. Već godinu dana 35-tero mladih, a to su gotovo svi mladi župe, priprema se pristupiti FRAMI.

Evo došao je taj dan, koji su mladi s nestrpljenjem čekali, i danas su oduševljeni. Njihovo oduševljenje upotpunjuje životopis sv. Franje, način na koji je Franjo i kroz svoju mladost i kroz želju za slavom i kroz potrebu da posjeduje, na koncu shvatio što je to bit i što to zapravo čovjeka može učiniti sretnim. Dakle, ništa izvanjsko, ništa javno, nego unutarnji mir, unutarnja punina zadovoljstva usklađujući vjeru u Boga s čovjekom i svim stvorenjima. Franjo u svemu stvorenom vidi Božju prisutnost. To je vodilja u našem radu s mladima. To je način da svi mi i naše okruženje, pa i čitav svijet ozdravi. Samo se tako može umanjiti nezadovoljstvo, besmisao, dezorijentiranost, zavist, nepravda, neuravnoteženost, a umnožiti zadovoljstvo, smisao, orijentir, ljubav, pravda, harmonija i sve ono što možemo za dobro čovjeka iščitati iz sv. Pisma. Franjo je ispravno čuo evanđelje, dozvolio je da Isusova riječ u njemu odzvoni i da postane dio njega. Cilj ovog našeg rada je da urodi takvim plodovima. Moguće je to i u današnje vrijeme, zapravo današnje vrijeme, u kojem se sve više odustaje od vrednota, najpogodnije je tlo za duh Isusa Krista, koji je Franjo ponajbolje usisao.
Svetu misu predvodio je Fra Davor Petrović, područni dubovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Framaši su se za ovaj čin i korak u životu pripremali duhovnom obnovom bez sredstava društvene komunikacije. Povukli su se u šutnju u crkvicu sv. Damjana osluškivati što će im Gospod poručiti po sv. Franji. Tišina u Žabljaku uz brigu sestara djeteta Isusa, s. Ines i naše s. Nevene. Svojim iskustvom rada s mladima sve su to oplemenili predavači Fra Domagoj Šimić i Fra Slaven Brekalo.

Dragi moji framaši "Lipo je što postojite!!!"

​Fra Josip Jukić, župnik 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo