Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC 8614 1 1

U subotu, 3. listopada, na dan preminuća svetog Franje u župi Uskoplje je bilo svečano. Naime, na večernjoj misi je, osim obreda preminuća, održan i obred primanja i obećanja Frame s geslom "Ljubav živi od ljubavi jednih prema drugima" Yvesa Ivonidesa .
Sveto misno slavlje je predvodio fra Mato Topić uz koncelebraciju župnika fra Josipa Mihaela Matijanića te fra Marija Plavčića, duhovnog asistenta Frame.

Druženje smo nastavili u jednoj od dvorana u Domu svetog Ante. Iako zbog postojeće situacije nismo imali gostiju iz drugih Frama, slavili smo u nazočnosti župnog zbora te članova Franjevačkog svjetovnog reda. Radosti i oduševljenja uopće nije nedostajalo.

DSC 8386 1

Zahvalni smo, najprije, Bogu na daru bratstva te na lijepom danu te svetom Franji što nam je ostavio svoje tragove kako bismo ga mogli slijediti, zatim našim fratrima što su cijelo vrijeme uz nas i što nam pomažu u svim situacijama, župnom zboru za uzveličanje samoga slavlja pjevanjem, cvjećarni Iris za uređenje oltara te svim ljudima koji su nas podržali u našoj odluci i bili dio sveukupne radosti.

Mir i dobro!
Frama Uskoplje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo