Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bistrik 2020 1

U subotu, 03.10.2020.godine, u samostanskoj crkvi svetoga Ante Padovanskog na Bistriku franjevačka obitelj je slavila Obred preminuća svetoga Franje Asiškoga i svetu misu. Pod ovom svetom misom koju je slavio fra Marinko Pejić, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS Bistrik u koncelebraciji sa fra Stipanom Radićem, gvardijanom i fra Ivanom Šarčevićem. Bilo je zaista lijepo na okupu vidjeti fratre – članove Prvog reda, školske sestre franjevke i članove Franjevačkog svjetovnog reda kako skupa slave ovaj blagdan.

Za mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda na Bistriku ovaj dan je posebno značajan jer je pod ovom svetom misom u Franjevački svjetovni red - OFS primljena sestra Marija Tominac. Sukladno Pravilu i Generalnim konstitucijama nju je u Red primila mjesna ministra Sandra Slokar a to je u ime Crkve potvrdio fra Marinko Pejić. Sestru Mariju je za obred primanja pripremala i u vremenu uvođenja poučavala sestra Nives Kanevčev, mjesna učiteljica formacije.

Nakon slavlja obreda i svete mise, bratstvo se okupilo u samostanskoj dvorani na skromnoj zakusci.

Ponajprije, hvala dragome Bogu za ovaj bratski susret i skromno, a za nas važno povećanje broja članova mjesnog bratstva. Hvala gvardijanu fra Stipanu, našem duhovnom asistentu fra Marinku i svim fratrima na Bistriku, koji su nam uvijek na pomoći.

 

Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo