Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

KIS

U petak, 25. rujna 2020. frama Kiseljak je održala obred primanja i obećanja pod večernjom misom u 18 sati, a kao geslo uzet je citat "Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi." (Psalam 119, 105)

Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju fra Silvija Zlatarevića, duhovnog asistenta frame Kiseljak. Fra Davor je u propovijedi spomenuo kako je dovoljna samo jedna riječ izgovorena s čvrstom vjerom kako bi se dogodilo čudo, odnosno da svi trebamo ono to svakodnevno izgovaramo izgovarati s vjerom. "Molitva nam treba biti na prvom mjestu kako bismo očvrsnuli svoju vjeru i njome činili čuda", spomenuo je. 

KIS2

Na obredu je sudjelovalo 38 kiseljačkih framaša, od kojih je 18 primljeno u bratstvo, a drugih 20 je dalo svoja prva ili obnovila postojeća obećanja. Potaknuti životom svetog Franje želja nam je koračati za Kristom te biti radost osobama koje susrećemo u svojim životima.

Zbog ovogodišnje cjelokupne sitacije, obred je održan skromno i bez gostiju.

Frama Kiseljak

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo