Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

livno

Frama Livno je 29. kolovoza pod večernjom misom u 18h održala obred Primanja i Obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Ove godine, unatoč cjeloukupnoj situaciji u našem gradu, odvažilo se 50 framaša, od toga 20 primljenika, a 30 obećanika. Naš skromno održani obred, kako je to rekao župnik fra Vinko Sičaja, bio je najposebniji od svih godina te da bi sveti Franjo bio ponosan.

Osim primanja i obećanja, važna je bila i promocija duhovnih zvanja tijekom koje su bogoslovi naše provincije, zajedno sa svećenicima iste, imali priliku za svjedočiti svoj poziv i svoj život u redovništvu.
Fratri su se osobito osvrnuli na strah mladih pri odgovaranju na sami poziv te savjetovali kako, unatoč strahu, spremno zakoračiti u vode redovništva.
Također, spomenuli su kako mladi trebaju biti odvažni u donošenju odluka te kako je nekada potrebno odluke donositi brže. Naravno, uvijek će s nama biti Onaj zbog koga smo izabrali svoju odluku, podsjetili su.
Naglasili su kako se često u zadnje vrijeme javlja problem kod roditelja koji svoju djecu, na jedan način, koče u njihovoj odluci i time sprečavaju njihov odaziv. Stoga, počnimo moliti za nova duhovna zvanja jer su nam zaista potrebna, ali i ne samo za njih, nego i za sve one koji sudjeluju u njihovom odlučivanju i odgovaranju na poziv.

Zahvalni prije svega dragom Bogu što je sve dobro prošlo, zahvaljujemo i fra Davoru Petroviću, duhovnom asistentu fra Emanuelu Radiću, fra Vinku Sičaji, fra Miri Reloti, fra Julijanu Madžaru te bogoslovu Hubertu što su svojim prisustvom uljepšali misno slavlje.

Nadamo se da će, svatko ponaosob, nastojati održati ono obećano pred Gospodinom i da ćemo svi zajedno biti Glasnici Velikoga Kralja.

Mir i dobro! #volevasvašilivanjskiframaši

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo