Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

3 Kopie

U subotu, 20.lipnja 2020. godine u dvorištu naše župne crkve svete Ane u Domaljevcu održane su V. zajedničke, ministrantske igre u organizaciji framaša, naše duhovne asistentice sestre Ane Oršolić i svećenika u našoj župi. Iako smo ih nazvali ministrantske igre, u njima već pet godina ne sudjeluju samo ministranti, nego i sva ostala djeca župe, od predškolske dobi do kraja osnovne škole.

U subotu je osvanuo pomalo tmuran dan, ali je sve bilo organizirano i spremno za igre, kako na otvorenome, tako i u zatvorenom u slučaju kiše i ružnoga vremena. Svi smo se zajedno okupili u 11:00 sati u župnom dvorištu. Framaši su prvo napravili spisak djece koja su došla na igre zbog lakše podijele u grupe, ali i zbog uvida koliko je djece sudjelovalo. Na igrama je bilo 40-ak djece i 11 framaša. Djeca su bila podijeljena u četiri grupe koje smo nazvali sv. Klara, Marija, sv. Franjo i sv. Andrija. Nakon dijeljenja u grupe, naše druženje smo odmah započeli veselo, uz ples i pjesme; „Mi želimo uzdić Isusa“, pjesmica za tjeranje kiše (jer nas je kiša u početku odlučila omesti) te hoki poki. Ples i pjesme animirale su naše framašice.

2 Kopie

Nakon „razgibavanja“ pristupili smo igrama. Djeca su se natjecala u osam igara i kvizu znanja: „modna pista“ - igra u kojoj je cilj doći do kraja terena prebacujući cigle i hodajući po njima, potezanje užeta u kojoj je cilj zajedničkim snagama ekipe odvući uže na svoju stranu te tako svladati protivnika (u ovoj igri okušala su se i „malo veća djeca“, mi, framaši ☺), kviz znanja - sastojao se iz nekoliko pitanja vezanih za svece i biblijske događaje, igra „nošenje loptica“ u kojoj je cilj bio žlicom prenijeti lopticu do kante postavljene na drugoj strani, „skakanje u vrećama“, igra pantomime gdje je bilo potrebno pokazivanjem uputiti ekipu na pojedine pojmove koje je trebalo pogoditi, igra „wc šolja“ u kojoj je bilo potrebno noseći balon između nogu doći do cilja te balon spustiti u kantu bez da je on putem spao ili puknuo, igra „nošenje vode u probušenoj čaši“ u kojoj je cilj bio što prije napuniti flašu vodom koja curi iz čaše u kojoj se voda nosi, „vlakić s loptama“ gdje je ekipa zajedničkim snagama morala nositi loptu bez korištenja ruku te stići do cilja i na kraju igra „probij balon“ gdje su djeca iz suprotnih ekipa bila u paru s zavezanim balonima oko noge te je bilo potrebno protivniku probiti balon nogom, a vlastiti balon sačuvati.
Nakon igara svi smo se zajedno okrijepili uz pizze, sokove i grickalice, proglasili pobjedničku ekipu i svim sudionicima podijelili pohvalnice za sudjelovanje u igrama. Djeci na kraju nije bilo bitno tko je pobijedio, zato što su svi pobjednici i svi su se odlično zabavili.

1 Kopie

Hvala dragome Bogu na radosti i sreći koju smo mogli podijeliti s djecom! A na kraju – prenosimo vam dojmove djece s igara:
Na igrama je bilo fantastično, zabavno a i kreativno. Posebno mi se svidjela igra zvana „wc šolja“, a i ostale igre su bile super.“ –Anamarija, 13 godina
Meni je bilo super, super, predivno. Najviše mi se svidjelo kada je fra Marinko „vukao špagu“ ☺. – Marija, 7 godina
Bilo mi je super, sve odlično, svidjele su mi se sve igre“ – Marijan, 13 godina
Igre su mi bile extra. Družila sam se s vršnjacima i dobro provela.“ – Lucijana, 11 godina


FRAMA DOMALJEVAC

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo