Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

SLIKA 3 Kopie

Uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova u četvrtak, 18. lipnja u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju blagoslovljen je kip Srca Isusova. Obred blagoslova predvodio je fra Bono Kovačević, župnik.

Kip je dar Marinka Klaića iz Donje Mahale župa Tolisa. Iako pripada župi Tolisa Marinko rado dolazi u župu Orašje i sudjeluje u životu i radu župne zajednice a posebno svake nedjelje za vrijeme jutarnje svete mise animira pjevanje.
Sam kip je izrađen od gipsa. Srce Isusovo je manje veličine 87, 5 cm.
Blagoslovu kipa prethodila je devetodnevna (devetnica) priprava u čast Presvetom Srcu Isusovu. Tema devetnice je bila Kristova ljubav prema nama. U razmatranju smo produbljivali kako tu Kristovu ljubav prenosimo u svom svakodnevnom životu. Krunicu u čast Presvetom Srcu Isusovu (Zlatnu krunicu) tijekom devet dana predmolio je Marinko.
Blagoslovu kipa prethodilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Bono. U propovijedi prigodno je istaknuo: „Neka ovaj lik Srca Isusova bude znak naše duhovne obnove te neka svima nama bude poziv da u čistoći srca gradimo ljubav prema Bogu i prema bližnjima. U čistoći srca gradimo mir i obraćenje, u čistoći srca nalazimo izvor utjehe mira, ljubavi, dobrote i radosti.“ Molimo Isusa da učini srca naša po Srcu svome poručio je fra Bono na kraju propovijedi.
Sam kip blagoslovili smo na kraju mise. Samom obredu blagoslova prethodila je molitva na čast Presvetom Srcu Isusovu. Molitvu su animirali naši prvopričesnici i ministranti.

SLIKA 2 Kopie

Nakon kratke molitve obavljen je blagoslov kipa i izmoljena molitva kojom smo sve članove župne zajednice u Orašju stavili pod zaštitu Srca Isusova.
Tijekom devetnice okupljao se lijep broj vjernika u čast Srcu Isusovu a posebno danas roditelji i prvopričesnici kod blagoslova molitvom i pobožnim pjesmama koje je animirala Magdalena Mišković i Magdalena Arlović.
Nakon blagoslova prvopričesnici, ministranti i djeca koja su sudjelovala na misi dobili su simbolični dar molitvu Srcu Isusovu i Marijinu.

Župa blaženog Alojzija Stepinca, Orašje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo