Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

1 Kopie

Nedjelja, 7. lipnja 2020. godine i blagdan Presvetog Trojstva ostat će upamćeni kao velika radost za mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda, ali i za cijelu župu Rođenja BDM u Ljubunčiću. Sveto misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene, a koncelebrirali su fra Mario Jelić, mjesni župnik; fra Marko Jukić, župni vikar i mjesni duhovni asistent OFS-a; fra Niko Petonjić, župnik i duhovni asistent OFS-a župe Suho Polje s Kupresa i fra Emanuel Radić, župni vikar i duhovni asistent OFS-a župe Svih svetih iz Livna.

Poslije više godina u ovoj župi obavljen je obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red. Mjesno bratstvo je uvećano za 14 novih članova i tako mu je nanovo udahnut život. Braću i sestre u Red je primio brat Marijan Begić, područni ministar Frajevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene, a u ime Reda i Crkve to je potvrdio i blagoslovio fra Davor Petrović. Svoj primljenoj braći i sestrama želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnosti u življenju Evanđelja po primjeru svetoga Franje Asiškoga.

DSC 1462 Kopie

Nakon obreda primanja obavljen je obred zavjetovanja u OFS-u. Sestra Marija Bagarić iz župe Suho Polje položila je trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu. Ovo je doista važan čin jer je nakon više od 50 godina jedna članica OFS-a iz te župe dala trajne zavjete. Zavjete je pimio brat Marijan, a u ime Crkve potvrdio i blagoslovio fra Davor. Sestri Mariji želimo da nastavi vjerno slijediti stope svetoga Franje i da joj Gospodin uvijek bude na pomoć.

3 Kopie

Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor Frame župe Ljubunčić kojim je ravnala Melani Strinić, na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Prisutne su bile i Ana Jurić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene i Marina Jurić, nacionalna potpredsjednica Frame BiH, obje rodom iz Livna. Nakon misnog slavlja svi smo se okupili u dvorani Doma svetoga Ante uz bogatu trpezu koju su pripremili vrijedni domaćini.
Hvala dragome Bogu na ovom prekrasnom danu, daru bratskoga susreta i slavljenja svetih Otajstava. Veliko hvala župniku fra Mariu Jeliću na gostoprimstvu. Hvala fra Marku Jukiću na ustrajnom radu sa Franjevačkim svjetovnim redom i za Red. Hvala Fra Davoru na poticajnoj propovijedi. Hvala fra Niki i fra Emanuelu i svoj braći i sestrama svjetovnim franjevcima iz Livna i Suhog Polja koji su u lijepom broju došli i uveličali ovaj dan.

Marijan Begić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo