Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

OFS Kopie

Ponedjeljak, 24.veljače 2020. godine ostat će upamćen kao poseban dan za mjesno bratstvo OFS-a Novi Travnik, ali i za Bosansko područno, kao i za nacionalno bratstvo OFS-a u BiH. Toga dana izabrano je vijeće mjesnoga bratstva u župi Novi Travnik i time završen kanonski ustroj. Ovo bratstvo je jedinstveno u cijeloj BiH jer je to bratstvo OFS-a koje živi i radi u dijecezanskoj župi.

U 18 sati u crkvi Presvetoga Trojstva članovi mjesnoga bratstva i ostali župljani zajedno su slavili svetu misu koju je u koncelebraciji mjesnog župnika don Ante Ledića predvodio fra Davor Petrović, područni duhovni asistent OFS-a i Frame. Obojica su rekli nekoliko riječi o nasljedovanju Isusa Krista po primjeru svetoga Franje Asiškoga i svete Klare te potaknuli sve neka se trude svakodnevno živjeti sveto Evanđelje.

Nakon svete mise članovi ovog mjesnog bratstva su se okupili u župnoj dvorani kako bi izabrali one koji će u naredne tri godine voditi ovo mjesno bratstvo. Brat Marijan Begić, područni ministar Bosanskog bratstva OFS je na početku sve srdačno pozdravio, pojasnio sam tijek izbora i što propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Pozdravima se pridružio i fra Davor Petrović, a potom je sukladno Pravilu, Generalnim konstitucijama i Obredniku OFS-a održano slavlje izbornoga kapitula. Glasovima većine prisutne braće i sestara ovo mjesno vijeće čine:

- Marija Zeko, ministra
- Luka Ilinković, doministar
- Anđelka Ćorić, učiteljica formacije i povjerenica za Framu
- Olgica Marin, tajnica
- Blažan Zeko, rizničar.

OFS2 Kopie

Formiranje ovog mjesnog bratstva započelo je 2017. godine na inicijativu mjesnog župnika don Ante Ledića i tadašnjeg područnog duhovnog asistenta OFS-a, fra Domagoja Šimića. Trudom i zalaganjem prethodnog i ovog područnog vijeća prošli smo sve faze u rastu mjesnoga bratstva. Ovo bratstvo ima sada ukupno 18 članova od kojih 9 s trajnim i 5 s privremenim zavjetima, čime su ispunjeni svi potrebni uvjeti za izbor mjesnoga vijeća.

Još jednom cijelom bratstvu i članovima vijeća upućujemo srdačne čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na franjevačkom putu kojim su krenuli. Neka je sve na slavu Božju!

Marijan Begić, područni ministar OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo