Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

oholynightPripravljene su jaslice, donesena je slama, dovedeni su vol i magarac. Čast se ondje iskazivala jednostavnosti, uzvisivalo se siromaštvo, preporučivala se poniznost, a Greccio kao da postade novi Betlehem. Noć, rasvijetljena poput dana, bijaše ugodna i ljudima i životinjama. Pristiže narod i novom se radošću raduje novom otajstvu. Šuma odjekuje glasovima, a na zanosno klicanje odgovaraju stijene. Braća pjevaju, dužnu hvalu Gospodinu daju, i svu noć odjekuje zanosno klicanje. Svetac Božji stoji pred jaslama, od silnog ganuća uzdiše, shrvan krotkošću, a ispunjen čudesnom radošću. Jasle su oltar gdje se služi svečana misa; u neočekivanoj utjehi uživa svećenik. (Prvi životopis sv. Franje)

Dragi trećoredci, dragi framaši, draga braćo i sestre,

u ovom slavlju Božića ili „svetkovinom nad svetkovinama“, kako ga je nazivao sv. Franjo, slavimo dolazak Djetešca Isusa u malenosti i poniznosti betlehemske štalice. Upravo u današnjem svijetu i blještavilu koje vidimo sa svih strana ne zaboravimo na ono maleno i najsjajnije svjetlo betlehemske zvijezde koja nas vodi nepogrešivim putem do štalice našega srca u kojoj ćemo pronaći malenoga Isusa, rođenog u skrovitosti i ogrijanog ljubavlju i žarom našega života.

Neka ovoga Božića u vama i oko vas odjekuje ona istinska radost i svjetlo. Budimo mi drugima betlehemska zvijezda i pokazujmo put ljudima do Isusa. Neka drugi u nama osjete rođenje malenoga Djeteta, ali ne velikim i moćnim djelima, nego strpljivim i malenim koja su ispunjena čudesnom ljubavlju, jer upravo tako je i Bog došao među nas, jednostavno i ponizno. Slijedimo i mi Franjin primjer i darujmo ovoga Božića jedni drugima najljepši dar, a to je upravo Djetešce Isus.

S tim mislima i radosna srca želimo vam čestit Božić i Sveto Porođenje Isusovo, kao i sretnu i blagoslovljenu 2020. godinu. Mir i dobro!

Tina Tolić, područna predsjednica Frame
Marijan Begić, područni ministar OFS-a
Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent OFS-a i Frame

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo