Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20191130 191148Tijekom mjeseca studenog 2019.g. realizirane su dvije kreativne radionice izrade adventskih vijenaca. Početak je to velike humanitarne župne adventske akcije  gdje ćemo zajedno  obići naše župljane u potrebi i podijeliti pakete hrane.

Naše druženje je bilo radosno, poučno i korisno. Učili smo jedni od drugih, te smo uživali u razgovorima i šalama. Našoj prvoj radionici su se pridružile i članice Izvorne grupe "Čuvarice tradicije" Nova Bila, te je naš susret bio obogaćen i tradicionalnim pjesmama našeg kraja. Članovi OFS su zaključili da je druženje bilo lijepo, no kada mladi kažu da je bilo extra, tada je to razlog za nove zajedničke susrete.

IMG 20191121 183952Jedna od radionica bila je zajednička edukativno-kreativna radionica Frame i OFS-a s temom „Došašće“, a realizirana je 30.11.2019.godine u župnoj crkvi u Novoj Biloj.

Naš susret smo započeli čitanjem poučne priče o dječaku koji je kažnjen zbog svojih pogrešaka, ali se s nadom obraća Isusu i mijenja svoj život upravo onako kako bi u došašću i trebalo biti. Iz misnih čitanja sve četiri nedjelje Došašća, mladi su izvukli zanimljive poruke i napravili zajednički plakat s glavnom porukom „Pripremite srca Ljubav dolazi!“, kojim su ukrasili naš crkveni pano.

Neka nam je svima ovo vrijeme blagoslovljeno.

Mirjana Biljaka, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo