Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

muzejU oluji odlazaka, napuštanja, osamljenosti; Ti zastani i razmisli…tko si, odakle si i zašto si rođen baš tu? Tu gdje je ponekad tako teško živjeti. Tu gdje te svakodnevno osuđuju i odbacuju. Tu gdje biti drukčiji znači biti odbačen. Tu gdje poziv na svetost često izgleda zastarjelo i daleko. Ali ne zaboravi Ti si i dalje tu. I stani, Franjin čovječe, ma daj OSTANI tu. U oluji odlaska donesi svoj tračak svjetlosti, ostani. Dok tvoju crkvu svi napuštaju, a Ti, Ti ostani, i znaj nikad nisi sam. S Kristom nikada nećeš biti usamljen, dok svijetu izgledaš možda jadno Njemu si itekako vrijedan!

Takvo vam je vrijeme došlo i u Bučićima. Ali u ovoj maloj župi smještenoj uz Franjino srce, župljani svjedoče kako je njihov Framaš uvijek tu. Bučićki framaš uvijek blizu svome puku. U subotu 07. rujna 2019. godine zajedno sa župljanima Bučićki framaši sastali su se u staroj zavjetnoj dvorani Franje Zubića kako bi pomogli u realizaciji projekta otvorenja muzeja Domovinskog rata u Lašvanskoj Dolini.

Mnogo prije tih nesretnih 90-ih tu su se skupljali fratri i bučićka mladost, smijehom i radošću odzvanjale su, ne samo zidine, već i čitav ovaj kraj. A onda muk. Tišina. Vrata su zaključana i dugo nisu otvorena. Godine su prošle, generacije se izmijenile, a tišina kao da stoji na tom mjestu. I tu, da se ne zaboravi, odlučiše ljudi otvoriti muzej. I neka. Novim generacijama da se ne zaboravi. Tu gdje je Gospodin rekao, ovo je tvoj dom.

Prva izložba i otvorenje biti će u četvrtak 12. rujna 2019. godine u 19:00 sati.

Frama Bučići

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo