Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 8645Od 17. do 19. svibnja 2019. godine u Kući mira u Rami na Šćitu paralelno je održana Nacionalna izborna skupština Franjevačke mladeži BiH i Nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda BiH.

Sudjelovali su članovi nacionalnih vijeća Frame i OFS-a, područnih vijeća zajedno sa svojim delegatima, nacionalni duhovni asistent Frame, fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent OFS-a, fra Dane Karačić i područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Marin Karačić.

Nacionalna skupština započela je u petak svetom misom, zatim večerom i međusobnim upoznavanjem sudionika na jedan zanimljiv način. Nakon upoznavanja, skupština je započela svojim radom izvještajem područne predsjednice Frame Hercegovina, Monike Brzica, koja je predstavila život i rad na područnoj razini u protekloj godini. S aktivnim radom smo nastavili u subotu jutro kada je djelovanje i rad Frame Bosna Srebrena predstavila područna predsjednica Tina Tolić. Zatim su svoje izvještaje podnijele nacionalna blagajnica, Marija Brbor, nacionalna voditeljica formacije, Ana Marija Marjanović, nacionalna predsjednica, Doris Trogrlić, a na kraju svoj kratki osvrt je izložio i nacionalni duhovni asistent, fra Domagoj Šimić. Nakon podnesenih izvještaja, otvorili smo prvu raspravu o izvješćima i smjernicama za narednih godinu dana. Program smo nastavili predavanjem provincijala Bosne Srebrene, fra Joze Marinčića.

 Nakon ručka i pauze za odmor i druženje uslijedila je nacionalna izborna skupština koju je predvodila Matea Galić, nacionalna ministra OFS-a BiH. Izbori su započeli molitvom i zazivom Duha Svetoga, a novo nacionalno vijeće Frame BiH čine:

Predsjednica: Magdalena Musa (Frama Mostar)
Potpredsjednica: Marina Jurić (Frama Visoko)
Voditeljica formacije: Bernarda Buljan (Frama Kreševo)
Tajnica: Emili Ibrulj (Frama Humac)
Blagajnik: Josip Pavlović (Frama Međugorje)
Međunarodni delegat: Iva Maros (Frama Nova Bila)

vijecefbihNakon izbora kao i svakog dana skupštine, uputili smo se na svetu misu, a potom smo zajedno s članovima OFS-a imali zabavnu večer koja je protekla u bratskom duhu.

U nedjelju smo započeli raspravu o donošenju smjernica za rad novog Nacionalnog vijeća, a donesene i izglasane smjernice su:

• Neka Nacionalno vijeće Frame BiH nastavi s organizacijom Nacionalne duhovne obnove
• Neka Nacionalno vijeće Frame BiH nastavi s organizacijom humanitarne akcije o svetkovini svetoga Franje
• Neka Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame BiH, u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame BiH nastavi s organizacijom Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima
• Neka se Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame BiH u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame BiH u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama područnih bratstava posveti formaciji framaša koji će biti primljeni u bratstvo Frame

Kapitul i skupštinu smo završili zajedničkim misnim slavljem i ručkom, a zatim je uslijedio odlazak kućama.

Emili Ibrulj, nacionalna tajnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo